PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κύπρος: «Οι γεωτρήσεις θα γίνουν παρά τις απειλές»


Δήλωσε στο ΡΙΚ, η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών», δήλωσε στο ΡΙΚ, η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.

Η υπουργός χαρακτήρισε «αρκετά ικανοποιητικές» τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας ομολόγου της, προσθέτοντας ότι «στέλνουν στην Άγκυρα το μήνυμα πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο».

Είπε ακόμα ότι η Ουάσινγκτον δίνει στήριξη στην αμερικανική εταιρεία Νoble, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, τόσο για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, όσο και σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημείωσε ότι το θέμα των τουρκικών απειλών θα τεθεί κατά τις επαφές που θα έχουν ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας και η ίδια στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, η κ. Μαρκουλή χαρακτήρισε «σενάρια φαντασίας» δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία σε συνεργασία με το ψευδοκράτος και τον Λίβανο θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις βορείως της Πάφου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment