PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κύκλωμα χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε σχολεία της Αττικής


«Επιδημία» δυσλεξίας διαπιστώθηκε σε ελέγχους των αρμόδιων Αρχών σε σχολεία της Αττικής.

«Επιδημία» δυσλεξίας διαπιστώθηκε σε ελέγχους των αρμόδιων Αρχών σε σχολεία της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 50 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών ενώ οι υπεύθυνοι κάνουν λόγο για κύκλωμα γιατρών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι χορηγούν βεβαιώσεις-μαιμού σε μαθητές προκειμένου να μην εξεταστούν γραπτά αλλά προφορικά που είναι πιο εύκολο.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την διάρκεια των καθιερωμένων ελέγχων από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε αναντιστοιχία ανάμεσα στους αριθμούς πρωτοκόλλων και τις ημερομηνίες έκδοσης ορισμένων βεβαιώσεων.

«Από την ταυτοποίηση διαπιστώθηκε η πλαστικότητα 50 πιστοποιητικών που είχαν εκδοθεί από διάφορα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, κυρίως των βορείων προαστίων. Ενημερώσαμε τους γονείς πως τα παιδιά τους θα εξεταστούν όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους και προωθήσαμε τις υποθέσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα.» αναφέρει στέλεχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρμόδιων αρχών έχει μπει κι ένα ιατροπαιδαγωγικό κέντρο στον Πειραιά το οποίο φέρεται να έχει χορηγήσει πιστοποιητικά δυσλεξίας στο 40% των μαθητών της Γ τάξης σχολείου του Αργοσαρωνικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment