PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων με εργαστήρια παραγωγής


Στην εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίου καπνού και παραγωγής λαθραίων τσιγάρων που διέθετε υπερσύγχρονα εργαστήρια προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην επιχείρηση για την αποδόμηση της σπείρας, συμμετείχαν και αστυνομικοί της Αττικής, καθώς και της ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν τρία άτομα 47, 56 και 60 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Όπως τόνισε ο εκρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, οι συλληφθέντες διατηρούσαν στις περιοχές του Αυλώνα, Ασπρόπυργου και Κορωπίου Αττικής συνολικά τέσσερις κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους – αποθήκες, που τους είχαν μετατρέψει σε εργοστάσια παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων, παρασκευής συσκευασιών καπνού και αποθήκευσης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Η σπείρα, αρχηγός της οποίας ήταν ο 56χρονος, προκειμένου να αποκομίσει όσο το δυνατόν κέρδη περισσότερα κέρδη, είχε αναπτύξει έναν πλήρη υποστηρικτικό μηχανισμό για τις δραστηριότητές της, με κτιριακές εγκαταστάσεις, εργοστάσια παραγωγής, εργαστήρια κατασκευής μέσων απόκρυψης, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους στάθμευσης και μεταφόρτωσης, και κυρίως κατάλληλο και εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό για την παράγωγη των λαθραίων τσιγάρων.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα έκανε εισαγωγή επεξεργασμένου καπνού από την Ιταλία, τον οποίο αποθήκευε και παρασκεύαζε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ενώ στη συνέχεια διακινούσε και διοχέτευε τα προϊόντα καπνού προς πώληση σε δίκτυο μεταπωλητών, στην Αττική, αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο η σπείρα απέφευγε την καταβολή των νόμιμων φόρων, τελών και δασμών, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Στην κατοχή των δραστών, καθώς και στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις τέσσερις αποθήκες – εργοστάσια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 234.806 πακέτα τσιγάρων, 85.817 συσκευασίες καπνού, 15.960 κιλά χύμα καπνού, 7.900 ευρώ και πλήθος εξειδικευμένου μηχα¬νολογικού εξοπλισμού.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη συνεργών των δραστών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment