PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κόντρα στη Βουλή για την ανεργία


Ο Υπουργός Εργασίας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λεκτικές ακροβασίες και έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων.

«Η καθίζηση της απασχόλησης δεν οφείλεται μόνο στην κρίση, αλλά και σε προϋπάρχουσες δυσκαμψίες» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη Βουλή σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία.

Ο Υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λεκτικές ακροβασίες και έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε αφορισμούς και διαπιστώσεις, αλλά «για την ταμπακέρα, η μπάλα στην εξέδρα και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα την ανεργία των νέων» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα έσπασε επτά ντροπιαστικά και εξευτελιστικά ρεκόρ ανεργίας. Είναι ντροπή για τις μνημονιακές κυβερνήσεις και για την τρόικα», του απάντησε ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, αναφέροντας ότι επί 12 μήνες η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση σε ανεργία στην Ευρώπη, κάτι που δεν συνέβη «ούτε μετά από μεγάλες εθνικές καταστροφές».

Ο κ. Στρατούλης επεσήμανε ακόμη ότι έξι στους 10 ή επτά στους 10 νέους είναι άνεργοι, ενώ η Ελλάδα χορηγεί το χαμηλότερο επίδομα ανεργίας σε όλη την Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης, δηλώνοντας ότι δεν ωραιοποιεί την πραγματικότητα, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στο θέμα της ανεργίας.

«Το προνόμιο να γίνετε τιμητές της ευαισθησίας δεν σας το παραχωρώ γιατί χρησιμοποιείτε την ευαισθησία και δεν την υπηρετείτε», τόνισε.

Επεξηγώντας τη θέση του ότι το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας, και ειδικά στους νέους, προϋπήρχε της κρίσης, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι τα ποσοστά ήταν πολύ υψηλά και υπερπολλαπλάσια της συνολικής ανεργίας.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα δομικό πρόβλημα που επιδεινώθηκε με την κρίση. «Αν όλες οι μεταρρυθμίσεις είχαν γίνει εγκαίρως, οι επιπτώσεις θα ήταν πιο διαχειρίσιμες και η ανεργία μικρότερη. Άρα πληρώνουμε την αδράνεια που υπήρξε άλλες εποχές» κατέληξε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε τα προγράμματα που ανακοινώνονται για την ανεργία «προγράμματα ξεμουδιάσματος ανέργων νέων», ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί μία «τεχνητή κινητικότητα» για τα θέματα της απασχόλησης εν όψει ευρωεκλογών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment