PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Κόμβος του Προαστιακού Σιδηρόδρομου ο Δήμος Αγίων Αναργύρων


Σε λειτουργία έχει τεθεί από τις 8 Αυγούστου ο Σταθμός του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στους Αγίους Αναργύρους.

Με τη λειτουργία του σταθμού, οι Άγιοι Ανάργυροι εντάχθηκαν στο δίκτυο μέσων μεταφοράς σταθερής τροχιάς της πρωτεύουσας. Με απλά λόγια από το Σταθμό Αγίων Αναργύρων μπορείς να πας παντού, γρήγορα και απλά, με τις κατάλληλες μετεπιβιβάσεις.

Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης, καταγράφουμε τις διαδρομές που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι επιβάτες, με αφετηρία τους Αγίους Αναργύρους.

Διαδρομή 1η: Άγιοι Ανάργυροι – Κιάτο με ενδιάμεσες στάσεις Άνω Λιόσια –Ασπρόπυργος – Μαγούλα – Νέα Πέραμος – Μέγαρα – Κινέττα – Αγ. Θεόδωροι –Κόρινθος – Κιάτο. Τιμή εισιτηρίου μέχρι τη Μαγούλα: 1 Ευρώ. Μειωμένο: 0,5 Ευρώ Τιμή εισιτηρίου μέχρι τα Μέγαρα: 2 Ευρώ. Μειωμένο: 1 Ευρώ. Τιμή εισιτηρίου μέχρι τους Αγ. Θεοδώρους: 4 Ευρώ. Μειωμένο: 2 Ευρώ. Τιμή εισιτηρίου μέχρι την Κόρινθο: 6 Ευρώ. Μειωμένο: 3 Ευρώ. Τιμή εισιτηρίου μέχρι το Κιάτο: 8 Ευρώ. Μειωμένο: 4 Ευρώ.

Διαδρομή 2η : Άγιοι Ανάργυροι – Πειραιάς με ενδιάμεσες στάσεις Σταθμό Λαρίσης- Ρουφ-Ρέντης-Λεύκα-Πειραιάς. Τιμή εισιτηρίου: 1 Ευρώ. Μειωμένο: 0,5 Ευρώ.

Διαδρομή 3η: Άγιοι Ανάργυροι –Χαλκίδα με μετεπιβίβαση. Παίρνουμε τον προαστιακό για Πειραιά και αλλάζουμε τρένο στην πρώτη στάση, στο Σταθμό Λαρίσης. Βγάζουμε νέο εισιτήριο για Χαλκίδα στο σταθμό Λαρίσης.

Διαδρομή 4η: Άγιοι Ανάργυροι- Αεροδρόμιο με μετεπιβίβαση. Παίρνουμε τον προαστιακό για Κιάτο και αλλάζουμε τρένο στην πρώτη στάση, στα Άνω Λιόσια. Ισχύει το ίδιο εισιτήριο. Ενδιάμεσες στάσεις: Άνω Λιόσια-Μεταμόρφωση-Ηράκλειο-Νεραντζιώτισσα-Κηφισίας-Πεντέλης-Πλακεντίας-Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί-Αεροδρόμιο. Τιμή εισιτηρίου μέχρι το Κορωπί: 1 Ευρώ. Μειωμένο: 0,5 Ευρώ. Τιμή εισιτηρίου μέχρι το Αεροδρόμιο: 6 Ευρώ. Μειωμένο: 3 Ευρώ.

Διαδρομή 5η: Άγιοι Ανάργυροι- δίκτυο του Μετρό (Ομόνοια-Σύνταγμα-Αιγάλεω-Κηφισιά-Δάφνη-Περιστέρι) με μετεπιβίβαση στο Στ.Λαρίσης. Τιμή εισιτηρίου: 1 Ευρώ που ισχύει και για το δίκτυο του μετρό. Μειωμένο: 0,5 Ευρώ. Για τις μεγαλύτερες από τις αστικές διαδρομές (τιμή εισιτηρίου μεγαλύτερη από 1 Ευρώ) ισχύουν εκπτώσεις για τα εισιτήρια με επιστροφή.

Δρομολόγια

Από το Σταθμό Λαρίσης για Χαλκίδα τα δρομολόγια ξεκινούν στις 04:33, 05:28, 06:22, 07:20, 08:21, 08:40, 10:19, 11:42, 12:19, 13:30, 14:25, 15:22, 16:42, 17:17, 17:53, 18:35, 19:53, 21:39, 23:20.

Από Άνω Λιόσια περιμένει συρμός για το Αεροδρόμιο με ανταπόκριση από Αγίους Αναργύρους κάθε 1 ώρα, στο «και είκοσι», δηλαδή 06:20, 07:20, 08:20 κ.ο.κ.

Επίσης χρήσιμη πληροφορία είναι ότι από Σταθμό Λαρίσης για Αγίους Αναργύρους αναχωρεί δρομολόγιο κάθε 1 ώρα, στο «και έξι λεπτά», δηλαδή 06:06, 07:06, 08:06 κ.ο.κ. Έτσι μπορούν οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων που χρησιμοποιούν το δίκτυο του Μετρό για μετακινήσεις στην Αθήνα να προγραμματίζουν με ακρίβεια και τη διαδρομή επιστροφής τους.

Οι κάτοικοι της πόλης των Αγίων Αναργύρων έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με τις νέες δυνατότητες μετακίνησης που τους προσφέρει ο Σταθμός του προαστιακού σιδηροδρόμου, ιδιαίτερα μάλιστα με τη δυνατότητα μετεπιβίβασης από το Σταθμό Λαρίσης στο δίκτυο του Μετρό προς όλη την Αθήνα. Με τον Προαστιακό η ζωή μας αλλάζει … προς το καλύτερο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment