PeristeriNews.gr
Συνταγές

Κόκορας κρασάτος με μακαρόνια


Ο κόκορας με μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο, πεντανόστιμο, πατροπαράδοτο φαγητό. Μια κλασική συνταγή για το τραπέζι για όλη τη οικογένεια.

Υλικά (για 6 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5
1 κόκορας σε μερίδες (2 κιλά περίπου)
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 μπαχάρια
2 γαρίφαλα
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

– Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κομμάτια του κόκορα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
– Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε την ντομάτα, τα ντοματάκια στο χυμό τους, την κανέλα, τα μπαχάρια, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
– Βράζετε τον κόκορα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα.
– Όσο βράζει το φαγητό, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται.
– Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
– Τα σουρώνετε, βγάζετε τον κόκορα από την κατσαρόλα, βγάζετε και πετάτε την κανέλα, τα μπαχάρια, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη και ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια για να πάρουν μια βράση.
– Τα ανακατεύετε να πάει η σάλτσα παντού, σερβίρετε τον κόκορα με τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με το τυρί.

Tip

* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μακαρόνια με χυλοπίτες, χωριάτικες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment