PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κόκκινη κάρτα


Ανακοίνωση για τον τελικό κυπέλου Ελλάδας, απο την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπουρδέλο, το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο» δήλωσε δημόσια ο προπονητής του Ατρόμητου Γ. Δώνης στις 30-4-11 στο ΟΑΚΑ μετά τον «τελικό της ξεφτίλας».

Ενώ το 99% των Ελλήνων όταν άκουσε τη δήλωση είπε «να αγιάσει το στόμα σου», τα γνωστά «παπαγαλάκια» των καθεστωτικών ΜΜΕ έσπευσαν να… κατακεραυνώσουν τον προπονητή γιατί –τάχαμου- υπήρξε… απρεπής (!!!).

Το χρονικό των γεγονότων είναι γνωστό:

-Από πολύ πριν την έναρξη του αγώνα μέχρι και πολύ μετά την (υποτιθέμενη) λήξη του δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ σουλάτσαραν ανενόχλητοι στον αγωνιστικό χώρο, κλωτσούσαν την μπάλα, προπηλάκιζαν τους παίχτες και τους τεχνικούς της Περιστεριώτικης ομάδας και κατάφεραν –ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- να μην παιχτούν ούτε 20 λεπτά ποδόσφαιρο.

-Κάποιοι θρασύδειλοι πριν την έναρξη εκμεταλλεύτηκαν την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και την… χαμηλή ορατότητα λόγω καπνογόνων για να αρπάξουν και να βεβηλώσουν πανώ που είχε αναρτηθεί στη μνήμη δύο αδικοχαμένων νεαρών οπαδών του Ατρόμητου, και πάλι τελείως ανενόχλητοι από όλους τους -υποτίθεται- αρμόδιους. Προς τιμήν τους, κάποιοι από τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ λίγο αργότερα επέστρεψαν τα πανώ.

-Στο τέλος του αγώνα και ενώ υπολείπονταν 7 λεπτά καθυστερήσεων, οι οπαδοί της ΑΕΚ «μπούκαραν» και τον έληξαν με το «έτσι θέλω». Μερικές δεκάδες ανεγκέφαλοι άρχισαν να δέρνουν τους παίχτες του Ατρόμητου και επιτέθηκαν με πιστόλια φωτοβολίδων (!) στην κερκίδα που φιλοξενούσε τις οικογένειες των παικτών, και πάλι τελείως ανενόχλητοι.

-Ενώ γίνονταν όλα αυτά, τα ΜΑΤ ξέσπασαν στους οπαδούς του… Ατρόμητου (!!!) ανεβαίνοντας στην κερκίδα και ξυλοκοπώντας ανηλεώς όποιον έβρισκαν μπροστά τους, με κλομπ και κλωτσιές.

-Ο απερίγραπτος κ. Κάκος κατακύρωσε το 1ο γκολ της ΑΕΚ ενώ ήταν οφθαλμοφανέστατο οφ σάϊτ, δεν τόλμησε να διακόψει τον αγώνα σε όλη του τη διάρκεια, ενώ «σφύριξε» τη λήξη στα… αποδυτήρια (!!!) μετά την τελική (και πιο μαζική) εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ.

Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι το κράτος, οι κατασταλτικοί και αθλητικοί μηχανισμοί του, έχουν κάποια συγκεκριμένη οπαδική προτίμηση. Όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι προφανές ότι ΕΓΙΝΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Έπρεπε οπωσδήποτε να εκτονωθεί η αγανάκτηση των οπαδών της ΑΕΚ (δεύτερη ή τρίτη πολυπληθέστερη ομάδα οπαδών στη χώρα), αγανάκτηση που σιγοβράζει πολλά χρόνια τόσο λόγω της «παράγκας» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού όσο και λόγω της χρόνιας διοικητικής κρίσης στην ίδια την ΑΕΚ.

Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί αποφάσισαν να χαρίσουν στους οπαδούς της ΑΕΚ έναν τίτλο πάση θυσία –έστω και πέτσινο- με στόχο ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΑΓΚΑ» ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ. Να τους κάνουν να «φάνε το τυράκι» ώστε να χειροκροτούν την ομάδα τους έστω και αν κερδίζει με τις πλάτες της διαιτησίας και να ανέχονται ένα μέρος των οργανωμένων έστω και αν οι τελευταίοι πουλάνε «τζάμπα μαγκιά» με τις πλάτες των ΜΑΤ …

Επιπρόσθετα, είναι σαφής επιλογή η μετατροπή των ποδοσφαιρικών γηπέδων σε αρένα εκτόνωσης της γενικότερης λαϊκής αγανάκτησης σε κατευθύνσεις ανώδυνες για την κυβέρνηση, τις καθεστωτικές δυνάμεις και το κράτος.

Η χούντα κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ από τη μία παίρνει και τα «σώβρακα» από τον οπαδό της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ με το μνημόνιο, τη λιτότητα, τις απολύσεις, την ακρίβεια, την ανεργία και από την άλλη χαρίζει κύπελλα και πρωταθλήματα για… «ξεκάρφωμα».

Μάλιστα, «κλείνει και το μάτι» δίνοντας την αίσθηση ότι στο γήπεδο όλα επιτρέπονται, ενώ αντίθετα στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους, στις απεργίες όποιος τολμάει να αντισταθεί ή να διαδηλώνει ξυλοκοπείται, συλλαμβάνεται και υπόκειται στο μαρτύριο του χημικού πολέμου των δακρυγόνων.

Είναι βαθειά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι όλα αυτά «θα τους βγουν»…

Ήδη σε αρκετές περιπτώσεις οι κερκίδες των γηπέδων μετατρέπονται και αυτές σε ορμητήρια λαϊκής και νεολαιΐστικης διαμαρτυρίας ενάντια στην κρεατομηχανή του μνημονίου, ενάντια στα μέτρα της χούντας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Στον τελικό του Σαββάτου ένα από τα μεγαλύτερα πανώ που είχαν κρεμάσει οι Φενταγίν ήταν αυτό που εξέφραζε την αντίθεση των Περιστεριωτών για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων που προωθεί η κ. Διαμαντοπούλου.

Τα γήπεδα, με αυτό του Ατρόμητου πρώτο από όλα, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΙΚΡΕΣ «ΚΕΡΑΤΕΕΣ» και όχι ρωμ
αϊκές αρένες με πλήθη που θα σφάζονται μεταξύ τους …

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment