PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κόβουν θέσεις εργασίας σε ασφαλιστικές εταιρείες


Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός για τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες όπως όλα δείχνουν το 2012 θα προχωρήσουν σε περικοπές των θέσεων εργασίας.

Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός για τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες όπως όλα δείχνουν το 2012 θα προχωρήσουν σε περικοπές των θέσεων εργασίας. Αιτία φυσικά είναι η δυσκολία που παρατηρείται στην παραγωγή ασφαλίστρων αλλά και η αύξηση των ακυρώσεων ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Το κλίμα βέβαια στο εργασιακό πεδίο είναι ήδη βαρύ, αφού, όπως προκύπτει από έρευνα της KPMG, φέτος, η μια στις δύο εταιρείες «πάγωσε» τους μισθούς των εργαζομένων, ενώ όσοι έδωσαν αυξήσεις, αυτές περιορίσθηκαν στο 2,7%.

Για το 2012 η KPMG προβλέπει ότι το κλίμα για τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων ανάλογο με αυτό του 2011, ενώ εκτιμά ότι στο κλείσιμο της διετίας 2010 – 2011 η 1 στις 4 εταιρείες θα έχει προχωρήσει και σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα της KPMG, που παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία αποδοχών και παροχών έτους 2011, για 116 θέσεις εργασίας, και η οποία βασίσθηκε σε δείγμα 19 εταιρειών και 2.312 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά, προκύπτουν τα εξής βασικά συμπεράσματα:

– Το 50% των εταιρειών του δείγματος έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Για τις εταιρείες που έδωσαν αύξηση σε όλες ή τουλάχιστον σε μία κατηγορία εργαζομένων, η μέση συνολική αύξηση για το 2011 ανήλθε σε 2,7%. Τα ποσοστά των αυξήσεων που προβλέπεται να δοθούν για το 2012 κινούνται στο 2,9% (κατά μέσο όρο).

– Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης μέσα στο οικονομικό έτος 2010 ανήλθε στο 6,4% των ετήσιων βασικών αποδοχών, και κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα με το αντίστοιχο ποσοστό του 2009 (7,7%).

– To 25% των εταιρειών του δείγματος προχώρησε μέσα στο 2010 ή θα προχωρήσει το 2011σε μείωση θέσεων εργασίας, κυρίως λόγω μείωσης εργασιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment