PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κωνσταντινούπολη: Τρομοκρατική επίθεση με 39 νεκρούς


Στους 39 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 21, εκ των οποίων οι 15 ή 16 είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 69 άνρθωποι, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο Tούρκος υπουργός.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ένα εμβληματικό νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το Reina, όπου τουλάχιστον ένας ένοπλος μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη άνοιξε πυρ. Τη στιγμή της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν 700 – 800 άνθρωποι που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους.

Σύμφωνα με ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, αρκετοί ήταν εκείνοι που βούτηξαν μέσα στον Βόσπορο για να διαφύγουν από τον δράστη.

Η Τουρκία είχε λάβει σημαντικά μέτρα ασφαλείας για τη βραδιά, με αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους και αστυνομικούς που είχαν και αυτοί μεταμφιεστεί σε Άγιο Βασίλη για να εντοπίζουν την παραμικρή ανωμαλία μέσα στα πλήθη που γιόρταζαν.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου έπεσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά τoυ δράστη.

Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου διεξάγονταν οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη «φρικτή» πολύνεκρη επίθεση κι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Tα συλλυπητήριά της για την επίθεση εξέφρασε και η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. «Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους και στον τουρκικό λαό», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment