PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Aπαράδεκτες επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη


Για «απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», οι οποίες  «τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της». «Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στα επεισόδια της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ότι «είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του».

«Εκφράζω την αγανάκτησή μου για τις καταστροφές στην οδό Ερμού.  Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι», συνεχίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και καταλήγει:

«Στον θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. κατήγγειλε παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στο έργο της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντάς τον «ηθικό αυτουργό» των επεισοδίων από ομάδες ατόμων στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την απόρριψη από το Εφετείο της αίτησης για αναστολή στην έκτιση της ποινής της 28χρονης Ηριάννας, τονίζοντας πως οι πολίτες απαιτούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά.

«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης», δήλωσε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα. «Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο “μαύρο βιβλίο” της ελληνικής Δικαιοσύνης», σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».

Για «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της Δικαιοσύνης έκανε λόγο από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το βράδυ της Δευτέρας, ομάδα ατόμων εκτόξευσε φωτοβολίδες και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσε φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Βίντεο με τους βανδαλισμούς στην Ερμού αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment