PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος μας να αλλάξουμε την Ελλάδα


Ως την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε από την Ελλάδα χαρακτήρισε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ.

«Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της «πρώτη φορά Αριστεράς» μας γύρισαν πολύ πίσω», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε: «Στόχος μας να αναμορφώσουμε την Ελλάδα. Να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «η κατάσταση στη χώρα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες δοκιμάζονται. Νιώθουν τεράστια αβεβαιότητα. Αισθάνονται ασφυξία», και καταλόγισε «εγκληματικές ευθύνες» στην κυβέρνηση.

«Αυτό που με θυμώνει και με κάνει να αγανακτώ είναι ότι ο ελληνικός λαός με την μεγάλη ευρηματικότητα, με την αγωνιστικότητα του, το κουράγιο στα δύσκολα, το φιλότιμο, την ανθρωπιά, έχει περιέλθει σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης», προσέθεσε.

Ανοίγω νέο κεφάλαιο στη ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα τολμά να αλλάξει, αφήνοντας πίσω του το παρελθόν.

«Για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός μου είναι μόνο η αξιοκρατία», ανέφερε και συνέχισε:

«Δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας. Μου δώσατε μια εντολή ΝΔ από την αρχή και αυτό κάνουμε. Μέρα με τη μέρα κερδίζουμε εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Τον Ιανουάριο μου αναθέσετε μια πολύ μεγάλη ευθύνη: Να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία. Να φέρουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας»

«Δεν θέλουμε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα», τόνισε.

«Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε», προσέθεσε.

«Ναι! Μπορούμε ακόμα και τώρα να τα καταφέρουμε. Να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία, από το τέλμα. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Xτίζουμε την Ελλάδα του 2021, την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία μιας τέτοιας συμφωνίας αλήθειας που θα συμπεριλάβει όλες τις δημιουργικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου. Μία Συμφωνία με δύο μόνο άρθρα:

Άρθρο 1: Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε.

Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας.

Εμείς σήμερα δεσμευόμαστε και υπογράφουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες.

Με τη Συμφωνία Αλήθειας και τη συμμετοχή της πλατιάς πλειοψηφίας των πολιτών θα τα καταφέρουμε. Το εγγυώμαι.

Την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας διαπερνούν «τα 5 Άλφα», Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία, κάθε ένα εκ των οποίων αντανακλά μια θεμελιώδη αξία για μας και την πολιτική μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ενεργοί πολίτες πολλαπλασιάζονται στις τάξεις μας γιατί γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε το κόμμα που θα δώσει τη λύση.

Ενωμένοι ξεκινάμε τη μάχη για να δυναμώσουμε ξανά την Ελλάδα. Να της δώσουμε οξυγόνο. Είμαστε η πανίσχυρη δύναμη αλλαγής. Ξεκινάμε τη νέα μεγάλη αποστολή μας. Σηκώνουμε τις σημαίες ενός νέου ξεκινήματος», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Το παρών έδωσε και ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο επίσης πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και πολλά ακόμη “δυνατά” στελέχη από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment