PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπευθυνότητα από όλους στο προσφυγικό


Την ανάγκη ξεκάθαρου διαχωρισμού μεταξύ των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών τη διαφορετική μεταχείρισή τους υπογράμμισε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στα Γραφεία του κόμματος με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καμίνη «για την υπεύθυνη και σοβαρή του στάση στο πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού» και σημείωσε «ότι στα ζητήματα αυτά, έχουμε την απαίτηση απ’ όλους όσοι εμπλέκονται να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα με την απαραίτητη υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να μπορούν να δουν – πέρα από το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν – και το μεγάλο εθνικό συμφέρον».

Όπως είπε, με τον κ. Καμίνη συζητήθηκαν και ζητήματα κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και ειδικότερα τη δυνατότητα την οποία έχει ο Δήμος της Αθήνας να υποστηρίξει πραγματικά τους ασθενέστερους πολίτες, οι οποίοι δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να προτάξει ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, αλλά και στην πολύ σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, που η Αθήνα διαθέτει.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δήλωσε πως η Αθήνα συμπυκνώνει πολύ συχνά, με δραματικό τρόπο, όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Αλλά η Αθήνα έχει και τεράστιες προοπτικές.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι πρόκειται για πρόβλημα πάρα πολύ μεγάλο που δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς. «Όσοι πιστεύουν ότι τελικά θα το αποφύγουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, καλό θα είναι να γνωρίζουν, ότι θα διαψευστούν. Μας αφορά όλους. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε ένα εθνικό επίπεδο. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του, σε όλα τα σημεία της χώρας» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment