PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο


Τροπολογία η οποία προβλέπει ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο ετοιμάζεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τη στηρίξει.

«Το αφορολόγητο ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν την ψηφίσαμε για αυτό προκαλώ τον κ. Τσίπρα να προσυπογράψει την τροπολογία της ΝΔ, με το που θα ανοίξει η Βουλή» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αntenna.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, εάν η κυβέρνηση εννοεί τα όσα λέει για την κατάργηση του προνομοθετημένου μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου, θα πρέπει να προσυγράψει την τροπολογία της Ν.Δ., ώστε μαζί να διαπραγματευτούν με τους Ευρωπαίους εταίρους. «Θα βάλω κι εγώ πλάτη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως φιλοδοξεί να γίνει ο πρωθυπουργός, που θα βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση.

Τόνισε πάντως ότι έχει πει στα στελέχη του κόμματος «να μη ράψουν ακόμα υπουργικά κοστούμια, αφού τώρα, φοράμε στολή εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι προτεραιότητά του είναι οι επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, ενώ σημείωσε πως θα δώσει έμφαση και στην παιδεία, με πρότυπα σχολεία περιοχών, όπως η Δυτική Αττική, αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειας.

Κληθείς να σχολιάσει τέλος την κριτική περί εκπροσώπησης της ελίτ, είπε: «Ποιος με κατηγορεί ότι είμαι με την ελίτ; Αυτός που στο Ευρωψήφοδέλτιό του φιγουράρει το όνομα του κ. Κόκκαλη;».

Για την τραγωδία στην Καλαμάτα

«Κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην τραγωδία στην Καλαμάτα και πρόσθεσε: «Και δεν αναφέρομαι μόνο στις σαΐτες της Καλαμάτας αλλά και στις μπαλωθιές. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ανεξάρτητη χρήση όπλων και να μην έχουμε άλλα τραγικά περιστατικά».

Χαρακτήρισε «άστοχη» τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το έθιμο του σαϊτοπολέμου μετά το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, αλλά σημείωσε πως την ανασκεύασε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα τώρα».

Ο κ. Νίκας είχε δηλώσει πως ο σαϊτοπόλεμος δύσκολα μπορεί να απαγορευθεί γιατί είναι «στο DNA των Μεσσήνιων». Ωστόσο μετά την οξεία κριτική, που δέχθηκε, ξεκαθάρισε ότι «μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment