PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Συναίνεση για την αναθεώρηση του Συντάγματος


Πρόταση στον Πρωθυπουργό να υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία όλα τα άρθρα που η κυβέρνηση θα προτείνει ως αναθεωρητέα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον εκλεγεί.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «συναίνεση για ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί όχι μόνον ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική, αλλά και ότι η Συνταγματική αναθεώρηση θα συντελεστεί με απλή πλειοψηφία καθώς όλα τα προς αναθεώρηση άρθρα θα έχουν συγκεντρώσει πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή που θα υπερβαίνει τους 180 βουλευτές.

Αν η πρότασή του γίνει αποδεκτή, με δεδομένο το εύρος των προς αναθεώρηση άρθρων, η επόμενη Βουλή θα έχει χαρακτήρα Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο ίδιος στο άρθρο του παραδέχεται ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ούτε κυρίως θεσμικό. Είναι κατεξοχήν πολιτικό. Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα στην Ελλάδα και από την πολιτική θα προέλθει η λύση.

Ωστόσο, προσθέτει ότι η θεσμική αλλαγή και η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αναγκαίες προϋποθέσεις όχι μόνον για τη θεραπεία πολλών από τα κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος αλλά και για την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας.

«Μετά την επώδυνη εμπειρία της χρεοκοπίας και την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος, χρειάζεται να επανεξετάσουμε τη θεσμική συγκρότηση της κοινωνίας μας από την αρχή. Μια συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα αφορά άμεσα όλους τους πολίτες θα μας εμπλέξει σε μια συλλογική άσκηση αυτογνωσίας και θα ξαναδώσει νόημα στην πολιτική» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment