PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Στα όρια του σουρεαλισμού να ζητεί η συναίνεση ο κ. Τσίπρας


Τρεις προϋποθέσεις για συναίνεση σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θέτει ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τασσόμενος υπέρ της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, υπό τη δική του ηγεσία, η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορεί να συναινέσει με τον κ. Τσίπρα όσο η κυβέρνησή του δεν πληροί τις τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι, πρώτον, θα έπρεπε να πειστεί ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ειλικρινείς με έμπρακτη αναγνώριση από την πλευρά του Πρωθυπουργού των σφαλμάτων του.

Δεύτερον, σημειώνει ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση που ζητά συναίνεση να εμπνέει εμπιστοσύνη και αναρωτιέται: «Πώς να εμπιστευτεί κανείς έναν Πρωθυπουργό που ψεύδεται ασύστολα και χωρίς ενδοιασμούς;».

Και τρίτον τονίζει ότι θα έπρεπε να συμμετέχει η αντιπολίτευση στη σύνταξη και την εποπτεία υλοποίησης ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και εξόδου από αυτήν.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «είναι στα όρια του σουρεαλισμού το γεγονός ότι σήμερα ζητά συναίνεση αυτός που κατέλυσε μονομερώς την ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση που σημειώθηκε στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, το 2011 για την Παιδεία».

Ο υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ακόμη ότι οι πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπαγορεύονται από ιδεοληπτικές εμμονές και οδηγούν τη χώρα βαθύτερα στο τέλμα.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ταχείες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, από δραστική απορρύθμιση της αγοράς, από ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ώστε να ανακάμψει. Γι’ αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ η Νέα Δημοκρατία οφείλει να εκφράσει εκείνα τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας που είναι πολιτικά άστεγα» επισημαίνει κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment