PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Προωθούμε την αποκατάσταση και όχι κατάργηση του ασύλου


Με ζοφερά χρώματα παρουσίασε την σημερινή κατάσταση στα πανεπιστήμια της χώρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται σήμερα το διυπουργικό νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ελευθερία στο πανεπιστήμιο κάθε άλλο παρά ασυμβίβαστη με την ομαλή του λειτουργία και πρόσθεσε ότι όσο δεν αλλάζουν οι σημερινές συνθήκες θα έχουμε φυγή των νέων στο εξωτερικό.

«Είναι καιρός να φωνάξουμε ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καταδισμένα. Ότι η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες φοιτητές μπορεί να αλλάξει» είπε, προσθέτοντας ότι μία από τις τομές- αλλα όχι η μόνη- είναι η ρύθμιση για το άσυλο.

Όπως είπε η ρύθμιση υπηρετεί την ακαδημαϊκή ελευθερία και την απρόσκοπτη λειτουργία των πανεπιστημίων. «Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται με την ασχήμια και την μετριότητα» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για δημόσιο πανεπιστήμιο, όταν αυτό δεν ανήκει στους πολλούς, αλλά το ελέγχουν οι λίγοι.

«Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε δυνάμεις του πανεπιστημίου, που σήμερα είναι φυλακισμένες», τόνισε, προσθέτοντας πως θα δοθεί τέλος σε πράξεις «μαφιόζων» και «πολιτικών μπράβων».  Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει αστυνόμους στα πανεπιστήμια, «αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές» και σημείωσε πως «όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή», ενώ «όσοι φοράνε κουκούλες υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα».

Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καταδικασμένα και η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της, συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θέλει τα ΑΕΙ να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας δίχως φόβο.

«Σήμερα πρέπει να μιλάμε για την αποκατάσταση του ασύλου με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Ασκώντας κριτική σε όσους αντιδρούν στη ρύθμιση, σημείωσε πως κάποιοι εξακολουθούν να επενδύουν στη σημερινή δεινή κατάσταση, ενώ εξέφρασε τέλος την ελπίδα τα προοδευτικά κόμματα να «σταθούν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και να στηρίξουν τη διάταξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment