PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το ναυάγιο


Την στήριξή του στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους της Σαλαμίνας, η οποία επλήγη από «τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή» που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το νησί.

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς του νησιού, αλλά και πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ακόμη «υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα» για το ναυάγιο, εκφράζοντας την ελπίδα η δικαστική έρευνα να ρίξει φως στα αίτια της βύθισης του πλοίου. Υπογράμμισε παράλληλα πως «είναι πολύ σημαντικό να δούμε και όλο το πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης παλιών πλοίων». «Γιατί το πλοίο αυτό πήρε δύο παρατάσεις αδειοδότησης, όταν βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση; Τι ακριβώς έγινε τις πρώτες ώρες, τις πρώτες μέρες του ναυαγίου; Γιατί δεν υπήρχε συντονισμός; Γιατί ο υπουργός δεν απέδωσε την αναμενόμενη σημασία και επέλεξε να βρεθεί στο εξωτερικό; Γιατί δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ο αρμόδιος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός, ώστε να στείλει σκάφη απορρύπανσης; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα. Δυστυχώς, για όλα αυτά δεν έχουμε πάρει πειστικές απαντήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ανέφερε ωστόσο ότι πέρα από «τις πολιτικές ευθύνες» αυτό που ενδιαφέρει τους κατοίκους όλου του παράκτιου μετώπου του Σαρωνικού, είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. «Πράγματι, έχει γίνει – και θέλω να το αναγνωρίσω – μια δουλειά αποκατάστασης, η οποία, όπως βλέπετε, συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Και πιστεύω ότι σύντομα οι παραλίες τουλάχιστον της Σαλαμίνας, θα μπορούν να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση… Όμως, το σημαντικό για εσάς, εδώ στη Σαλαμίνα, είναι να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να κινητοποιήσουμε τους σχετικούς μηχανισμούς αποζημίωσης, ώστε να υπάρξουν κεφάλαια τα οποία θα βοηθήσουν και το Δήμο, αλλά και μεμονωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν θιγεί από αυτήν την πολύ μεγάλη περιπέτεια, ώστε να ξαναπατήσουν στα πόδια τους» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο κεφάλαιο αποζημίωσης για περιβαλλοντικές καταστροφές το οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα. «Θέλουμε να παρέχουμε τη στήριξή μας σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση φορέων, Δήμων, αλλά και απλών ιδιωτών, που έχουν θιγεί από αυτήν την καταστροφή σε αυτό το κεφάλαιο, έτσι ώστε το κομμάτι των αποζημιώσεων να μπορέσει να τρέξει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και βέαια, αυτό το οποίο πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι δεν θα ξαναέχουμε μια τέτοια μεγάλη καταστροφή» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία πρέπει να γίνουν στο νησί, ενώ όπως διαβεβαίωσε θα βρίσκεται «σε τακτική επικοινωνία με τη Δήμαρχο για να δούμε με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». «Από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε μεγάλες υποσχέσεις και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. Η δική μας δουλειά είναι να αποτυπώνουμε τα προβλήματα, να σκύβουμε πάνω σε αυτά και να προτείνουμε λύσεις, οι οποίες να είναι κοστολογημένες, μελετημένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Διότι νομίζω ότι έχετε χορτάσει όλοι από κουβέντες, φιλόδοξες δηλώσεις προθέσεων, οι οποίες, δυστυχώς, διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα» είπε.

Δεσμεύθηκε τέλος πως όταν «θα σταματήσει το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης γι’ αυτήν την μεγάλη οικολογική καταστροφή» η Ν.Δ. «θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του προβλήματος και όπου μπορεί θα παρεμβαίνει». «Η δουλειά μας είναι να μπορούμε να σας διευκολύνουμε, να σας απαλλάξουμε στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό από την μεγάλη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση που έχετε. Να ξαναπάρετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας και να μπορείτε να ελπίζετε και εσείς, όπως και όλοι οι Έλληνες, σε ένα καλύτερο αύριο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment