PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο β’ γύρος ξεκινάει από το μηδέν


Θα αποφύγω οποιοδήποτε προσωπικό χαρακτηρισμό, δεν θα ανεβάσω τους τόνους, απαντώ πολιτικά διότι θέλω να διασφαλίσω ένα πολιτισμένο κλίμα, είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα αφότου ο συνυποψήφιός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον κάλεσε να μη μιλάει για «βαρωνίες» καθώς, όπως είπε, είναι γιος πρώην πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9,84, σημείωσε πως ο δεύτερος γύρος είναι μια εκλογή που ξεκινάει από το μηδέν, εκτιμώντας πως αν η διαδικασία άνοιγε και μπορούσαν να ψηφίσουν και πολίτες που δεν προσήλθαν την πρώτη Κυριακή θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Αυτήν τη στιγμή, πρόσθεσε, θεωρώ ότι είναι 50 – 50.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τo προσωπικό του στοίχημα ήταν να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν έκρυψα τις πολιτικές μου θέσεις και δεν συντάχθηκα με δημοσκοπικά ρεύματα, είπε προσθέτοντας ότι πιστεύει πως αυτό που εκφράζει είναι το πλειοψηφικό ρεύμα στη Νέα Δημοκρατία και δεν είναι σε καμία περίπτωση συνιστώσα.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα που οφείλει να μπορεί να συνθέτει. Ο επόμενος αρχηγός για να μπορέσει να συνθέσει πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές στη Νέα Δημοκρατία που θα την κάνουν να λειτουργεί με κανόνες εσωκομματικής δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι οι θέσεις του για εκσυγχρονισμό της Νέας Δημοκρατίας είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία καθώς και οι θέσεις του για ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό Κράτος ώστε να μειωθούν οι φόροι.

Παραδέχθηκε πάντως ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει να πείσω τη Νέα Δημοκρατία να μειωθούν στους 200 οι βουλευτές, επισήμανε όμως ότι θα επιμείνει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το σύμφωνο συμβίωσης πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών, τόνισε πως σέβεται τις διαφοροποιήσεις και σημείωσε πως αν ήταν πρόεδρος δεν θα έθετε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας αλλά θα προσπαθούσε να πείσει την Κ.Ο.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment