PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο βίος της κυβέρνησης φτάνει στο τέλος της


Να προσφύγει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο εάν πιστεύει ότι τον Αύγουστο κλείνει ο κύκλος των μνημονίων, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του.

«Αν εννοούν όσα υποκρτικά διαλαλούν, ας τα θέσουν στην κρίση του ελληνικού λαού. Αν πιστεύουν ότι λένε αλήθεια, ας επαληθεύσουν την αλήθεια στις κάλπες. Αν δεν φοβούνται τη Ν.Δ., ας αναμετρηθούν μαζί της» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κύκλος των ψεμάτων και της ανευθυνότητας πρέπει να κλείσει με εκλογές».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τη μεταμνημονιακή εποπτεία και ζήτησε καθαρή ρύθμιση του χρέους. « …Το μόνο που τελειώνει είναι ο φθηνός δανεισμός της χώρας. Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε πόσο σκληρή θα είναι η εποπτεία. Γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου που έστησε χθες ο κ. Τσίπρας παρουσία του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι τίθεται σε αμφιβολία και η ρύθμιση του χρέους και πρόσθεσε ότι χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση γιατί οτιδήποτε άλλο δεν θα πείσει τις αγορές και θα είναι υπαναχώρηση από τη συμφωνία του Δεκεμβρίου του 2012 που είχε πετύχει η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Κάλεσε παράλληλα τους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και την κυβέρνηση «να διαπραγματευτεί σοβαρά».

Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τα υπερπλεονάσματα, τα οποία, όπως είπε,  προήλθαν από την υπερφορολόγηση και τη μείωση των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και όχι από την υπεραπόδοση της οικονομίας. «Τα υπερπλεονάσματα δεν είναι για πανηγυρισμούς», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι χρησιμοποιούνται κυβερνητικά ταμειακά αποθέματα, την ώρα που η πραγματική οικονομία στενάζει από έλλειψη ρευστότητας. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, «η κυβέρνηση αφήνει αναξιοποίητα 28 δισ. ευρώ, με χαμηλό κόστος δανεισμού, από τα αδιάθετα του τρίτου μνημονίου. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να παίρνει τα μέτρα που προβλέπονται δίχως τα φθηνά λεφτά του προγράμματος», υπογράμμισε.

«Ο βίος της κυβέρνησης φτάνει στο τέλος της»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, ο βίος τής κυβέρνησης φθάνει στο τέλος».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η χώρα εισέρχεται σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όπου είναι ορατός ο φόβος της οπισθοδρόμησης, καθώς «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παροχές και ρουσφετολογικές προσλήψεις για να ενισχύσει την εκλογική πελατεία της».

Κάλεσε ακόμη το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα: «Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα και όλοι μας καλούμαστε σε ετοιμότητα με άνοιγμα των οργανώσεών μας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες» είπε, απευθύνοντας πρόσκληση στα μέλη να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μάϊου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιέγραψε με μελανά χρώματα την καθημερινότητα των πολιτών: «Οι συνταξιούχοι αγωνιούν για τις συντάξεις τους και περιμένουν την επόμενη περικοπή, εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν να βγει η σύνταξή τους… Ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων που δικαιώθηκαν περιμένουν να υλοποιηθούν οι δικαστικές αποφάσεις… Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε capital controls… Πολίτες και επαγγελματίες πληρώνουμε αυξημένο ΦΠΑ παντού… Όλα αυτά χάρη στη δημοσιονομική φούσκα των πλεονασμάτων, στην οποία προστέθηκε η φούσκα της καθαρής εξόδου, η οποία έχει ήδη σκάσει αφού έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την επόμενη περίοδο… Αυτά ο κ. Τσίπρας τα παρουσιάζει σαν το τέλος των μνημονίων» είπε.

«Παράγκα του διαστήματος»

Αναφορικά με την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «παράγκα του διαστήματος με όλους τους συνειρμούς που περιλαμβάνει» και συμπλήρωσε ότι περιμένει διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη.

«Ιλαροτραγωδία» το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι ενώ «τα σύννεφα πυκνώνουν έξω από τα σύνορά μας, δεν προκαλεί καμία εμπιστοσύνη ο τρόπος που η κυβέρνηση ασκεί την εξωτερική και αμυντική πολιτική».

Ειδικότερα, έκανε αναφορά στην παρατεταμένη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, την επίσκεψη Ερντογάν και την αμφισβήτηση στο Αιγαίο, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των γαλλικών φρεγατών έκανε λόγο για «πολιτική ιλαροτραγωδία και εθνικό εφιάλτη». «Τι να πει κανείς για έναν υπουργό που διαψεύδει τον αναπληρωτή του, ενώ στο θέμα παρεμβαίνει και η Γαλλία με δηλώσεις τής δικής της υπουργού» διερωτήθηκε, υπενθυμίζοντας πως και «στη συνέχεια υπουργός και αναπληρωτής παρουσίασαν μία τρίτη εκδοχή, όπου ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας μίλησαν για την επιστροφή των κερδών από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων για τη χρηματοδότησης της κατασκευής στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

«Οι σχέσεις μας με εταίρους όπως η Γαλλία πλήττονται. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, την καλώ να σοβαρευτεί τουλάχιστον στα εθνικά θέματα» τόνισε.

Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης και για το Σκοπιανό. Η κρυφή διπλωματία έφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που δεν ήταν ώριμο όπως αποδείχθηκε, σχολίασε, προσθέτοντας ότι το ζήτημα «ένωσε τους γείτονες, ενώ δίχασε τους Έλληνες». Επανέλαβε ακόμη τη θέση της Ν.Δ. ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αλλαγή Συντάγματος και ακύρωση του αλυτρωτισμού.

«Η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο»

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική για τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, σημειώνοντας ότι «η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» και ότι «ο κ. Τόσκας κινείται μεταξύ αδράνειας και ανικανότητας».

«Βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης στο προσφυγικό»

Για το μεταναστευτικό υποστήριξε ότι «η κατάσταση με τους μετανάστες είναι απαράδεκτη για ένα πολιτισμένο κράτος» και ότι «η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες».

«Η κατάσταση ευτελίζει τους μετανάστες και δοκιμάζει τις τοπικές κοινωνίες. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια μπροστά στην απίστευτη αδιαφάνεια στη διαχείριση των ποσών που έχουν διατεθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια» παρατήρησε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της ΝΔ – Παρουσιάστηκε το έμβλημα των 50 ετών

Peristeri News

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Leave a Comment