PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας εφόσον ηττηθεί


Βέβαιος ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στις επικείμενες ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι εφόσον ηττηθεί ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες.

«Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή το λαμβάνω από κάθε γωνιά της χώρας. Ζητώ ευρεία και μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην κάλπη. Από τη στιγμή που έθεσε το πλαίσιο αυτό για την εκλογική αναμέτρηση, εφόσον ηττηθεί – όπως εκτιμώ ότι θα γίνει – δεν έχει κανένα περιθώριο. Πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τις προβλέψεις τους για μείωση φορολογικών συντελεστών, πρόταση που περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε πως «οι πολίτες θα προτιμήσουν το αυθεντικό προϊόν και όχι την αντιγραφή». «Δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει πώς θα αναδιανείμει τη φτώχεια. Ανακαλύπτει με μεγάλη καθυστέρηση κάποιες λίγες φοροελαφρύνσεις όταν έχει φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη» είπε.

Κάλεσε ακόμη τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, συμπληρώνοντας πως αν δεν το κάνει, θα το κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ..

«Προεκλογικό επίδομα η 13η σύνταξη»

Σε ό,τι αφορά τη 13η σύνταξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως ο κ. Τσίπρας δίνει προεκλογικά «ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο». Διερωτήθηκε μάλιστα με δηκτικό ύφος γιατί δεν τη μοιράζει ο κ. Τσίπρας μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά τμήματα την 26 Μαΐου.

Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση ανακοίνωσε πως η Ν.Δ. θα ψηφίσει το μέτρο «που ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη» καθώς «οποιαδήποτε βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη είναι χρήσιμη».

«Από εκεί και πέρα το ερώτημα είναι αν η πολιτική του κ. Τσίπρα μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι μακροπρόθεσμα θα μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη» πρόσθεσε.

«Φεύγει από την εξουσία καπνίζοντας πούρα και σαλπάροντας με πανάκριβα σκάφη» 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πολιτικό ζήτημα» τις διακοπές του Πρωθυπουργού στη θαλαμηγό και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία φωνάζοντας ‘Go back madame Merkel’ πάνω σε μία καρότσα και φεύγει καπνίζοντας πούρα και σαλπάροντας με πανάκριβα σκάφη» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ξεκαθάρισε πως με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σύγκλησης την επόμενη μέρα».

«Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά. Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ» είπε, υποστηρίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος «πανικόβλητος ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο».

Παρομοίασε το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ με αυτό που – όπως είπε χρησιμοποιεί – η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. «Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν» σημείωσε για να προσθέσει: «Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας».

«Να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω από την αντιπαράθεση»

Για την σκληρή προσωπική αντιπαράθεση που είχε με τον Πρωθυπουργό στην συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως ο ίδιος απάντησε αφού δέχθηκε μία «χυδαία επίθεση με ένα αγοραίο ύφος» από τον κ. Τσίπρα.

«Απάντησα με ευπρέπεια, κάνοντας μόνο μία παρατήρηση για την οικογένεια του κ. Τσίπρα» ανέφερε προσθέτοντας ότι ο ίδιος «δεν έχει πει τίποτε που να είναι ανακριβές και άρα δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει συγγνώμη από κανέναν».

Σημείωσε πάντως ότι δεν υπάρχει «οικογενειακή ευθύνη» και πως θα πρέπει «να αφήσουμε τους πατεράδες μας και τις οικογένειές μας έξω από την αντιπαράθεση».

Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Τσίπρα ότι συνειδητά έχει στοχοποιήσει τα τελευταία χρόνια την σύζυγό του και τον προειδοποίησε πως «καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη». Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να πήρε το μήνυμά του, πρόσθεσε.

Ανέφερε στη συνέχεια πως έχει καλέσει κατ΄ιδίαν τον Πρωθυπουργό να διαλέξει πώς θέλει να πάμε στις εκλογές. «Δική μου επιθυμία είναι να πάμε ήπια. Σημασία δεν έχει τι μου απάντησε κατ΄ιδίαν αλλά τι έκανε στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η ασφάλεια

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» την ασφάλεια, η οποία όπως είπε, είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας. «Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία» τόνισε, δηλώνοντας ότι η Ν.Δ. θα δείξει μηδενική ανοχή «σε αυτούς που τα σπάνε».

Προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου.

Υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τόνισε πως αν σε μια επιχείρηση υπάρξει συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τότε θα μπορεί να υπερισχύει. Επανέβαλε επιπλέον ότι θα δώσει κίνητρα σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους.

«Δεν θα δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική από την Τουρκία»

Για τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή μάλιστα και τις σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών,  απάντησε πως το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρο: «Θέλουμε καλές σχέσεις αλλά δεν θα δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική και θα κάνουμε ότι πρέπει και εμείς και η Κύπρος και η Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment