PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών


Στην ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων «για το συμφέρον των πολλών» στέκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προσωπικά πιστεύω στην αλήθεια κι εκείνος στο συστηματικό ψέμα», λέει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως δική του μεγάλη ευθύνη είναι να ανταποκριθεί με προτάσεις και πολιτικές στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

«Δεν θέλω να παράξουμε πλούτο για τον πλούτο, αλλά για να δημιουργήσουμε απόθεμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος μας πρέπει να είναι η συνολική ευημερία των πολιτών και όχι η κοινωνία των δυο τρίτων, η κοινωνία των λίγων κομματικών εκλεκτών», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, σημειώνει ότι «το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων».

Επιπλέον, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό αναφέροντας ότι «έχουμε προθεσμία τριών μηνών να συμμορφωθούμε. Αν δεν ανταποκριθούμε, τότε πραγματικά θα απειληθούμε με έναν de facto διετή αποκλεισμό από τη συνθήκη».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, «το προσφυγικό πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα ασφάλειας. Για τους πολίτες για τη χώρα».

Ερωτηθείς τι διαφορετικό θα έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει ότι αρχικά θα πίεζε περισσότερο την Τουρκία, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο, για εφαρμογή των δεσμεύσεών της. «Κυρίως να εξαρθρώσει άμεσα τα παράνομα δίκτυα διακινητών, που δρουν στο εσωτερικό και στις ακτές της. Θα φρόντιζα να εγγυηθώ ότι κανείς δεν θα εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια χωρίς να καταγραφεί ζητώντας περισσότερους πόρους και υποδομές γι’ αυτήν τη διαδικασία. Και πάντως θα φρόντιζα να μην αναλάβω τόσο υπερβολικές δεσμεύσεις. Αν το είχα κάνει, όμως, θα τιμούσα την υπογραφή μου», συμπληρώνει.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι «ο Ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει αν όντως υπήρχε το Plan X και αν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, τελούσε υπό την έγκριση του κ. Τσίπρα».

Ακόμη εκτιμά ότι είναι άκαιρη η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. «Πρότεινα στον κ. Τσίπρα να συναινέσουμε στην ευρύτερη δυνατή αναθεώρηση του Συντάγματος. Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα είχε νόημα μια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο», εξηγεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment