PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία σύνδεση διαθεσιμότητας με αξιολόγηση


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο υπουργός απέκρουσε κατηγορίες για κατασκευή επίορκων αναφέροντας ότι «για πρώτη φορά υπήρξε μια ουσιαστική επιτάχυνση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης, κάτι που αναγνωρίζει και η ΑΔΕΔΥ».

Απολύτως αποσυνδεδεμένη από τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και τη μείωση μισθού είναι η αξιολόγηση διεμήνυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στον ενισχυμένο ρόλο του ΑΣΕΠ υπό την εποπτεία του οποίου θα γίνεται και η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο υπουργός απέκρουσε κατηγορίες για κατασκευή επίορκων αναφέροντας ότι «για πρώτη φορά υπήρξε μια ουσιαστική επιτάχυνση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης, κάτι που αναγνωρίζει και η ΑΔΕΔΥ».

Σχετικά με την αξιολόγηση χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα ακούγονται ότι θα αποτελέσει «δεξαμενή για απολύσεις και διαθεσιμότητες», τονίζονταας μάλιστα ότι είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από το πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν άλλοι ποσοτικοί στόχοι από το 2015 και μετά. «Στη διαπραγμάτευση που είχαμε με την τρόικα καταφέραμε να μην υπάρχουν άλλοι ποσοτικοί στόχοι για διαθεσιμότητες και απολύσεις τα επόμενα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιοτικές μεταρρυθμίσεις

Επόμενος στόχος είναι, κατά τον κ. Μητσοτάκη, μια σειρά από ποιοτικές μεταρρυθμίσεις και σε αυτές εντάσσεται και η αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Όπως υπογράμμισε «για να υπάρχει αξιοκρατία πρέπει να ξεχωρίσουν οι καλοί από τους λιγότερους καλούς. Αλλιώς δεν υπάρχει καμία έννοια αξιοκρατίας. Και αυτό μας φέρνει στο νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο».

«Για πρώτη φορά γίνεται «πάντρεμα» προσόντων με τη θέση και όχι τυπική διαδικασία μοριοδότησης, που δεν εξασφαλίζει ότι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια είναι ο πιο κατάλληλος να καταλάβει συγκεκριμένη θέση ευθύνης με συγκεκριμένες απαιτήσεις» σχολίασε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το ρόλο του ΑΣΕΠ ανέφερε ότι «είναι μια ανεξάρτητη αρχή επιλογής προσωπικού. Μην συγχέουμε το ρόλο του ΑΣΕΠ με την αξιολόγηση. Ο ρόλος του ΑΣΕΠ ενισχύεται και στο νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, ενώ είναι και ο θεματοφύλακας του προγράμματος κινητικότητας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment