PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ


«Λαϊκιστή» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στο BBC, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτιμά πως σήμερα ο Πρωθυπουργός είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής απ’ ό,τι ήταν πριν έναν χρόνο.

«Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο προεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν ξέρει αν ο κ. Τσίπρας συνειδητά αποφάσισε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλα το τελικό αποτέλεσμα ειναι πως ο ελληνικός λαος το πλήρωσε ακριβά.

Κλιμακώνοντας την επίθεση κατα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός ειναι η τελευταία μετενσάρκωση της παλαιάς πελατειακής πολιτικής και τόνισε οτι εκείνος εχει αποφασίσει να βάλει ενα τέλος στις παλιές πρακτικές του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

«Ήμουν και είμαι ειλικρινής για τα λάθη του δικού μου πολιτικού κόμματος. Έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβουμε ξανα. Εχουμε αναλάβει την ευθύνη μας για το παρελθόν. Πληρώσαμε αυτές τις πρακτικές στην κάλπη. Ειναι δική μας δουλειά να αλλάξουμε αντιλήψεις. Να φέρουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική. Πρεπει να τελειώσουμε με αυτή την ιδέα ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς» ανέφερε, μεταξυ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικα με την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, είπε ότι ήταν αουτσάιντερ όταν άρχισε την καμπάνια του, οτι είπε την αλήθεια και η νίκη του δείχνει την επιθυμία του ελληνικού λαού για ένα νέο αφήγημα.

«Θεωρώ τον εαυτό μου εναν κεντροδεξιό πολιτικό. Οι εκλογές κερδίζονται στο πολιτικό κέντρο» επισήμανε και εξαπέλυσε εκ νέου βολές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η ανικανότητα ειναι μετριοπαθής χαρακτηρισμός.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο προεδρος της ΝΔ υποστήριξε οτι τωρα πληρώνουμε το λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τους οκτώ μήνες διακυβέρνησής του και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα διότι σήμερα υπαρχει δημοσιονομικό κενό.

Για το ασφαλιστικό επισήμανε ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει λύση και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλαδα μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς 3-4%.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει, ενώ κατηγόρησε και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμποδίζουν τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης, στη συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι, τόνισε επιπλέον ότι η κοινωνική πολιτική ειναι στο επίκεντρο της ατζέντας της ΝΔ, ότι πιστεύει στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μίλησε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετα την εκλογή του.

Για το ζήτημα του μεταναστευτικού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι απαιτείται εθνική προσέγγιση και πως η Ευρώπη πρέπει και αυτή να κάνει όσα έχει υποσχεθεί.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment