PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βγήκε από το 3ο πρόγραμμα βαριά τραυματισμένη


Συνάντηση με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, καθώς -όπως είπε- η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών. Παράλληλα, έκανε έκκληση, εν όψει και της διεθνούς έκθεσης να μην ξεκινήσει μία ακατάσχετη παροχολογία.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, με το επιτόκιο του 10ετούς να έχει σκαρφαλώσει πάνω από το 4,6%».

«Η Ελλάδα δεν έχει πια πρόσβαση σε φθηνή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά έχει μείνει με βαριές δεσμεύσεις, πολύ βαριές δεσμεύσεις, μέχρι το 2022, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, κι ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2060, αυτό το οποίο εμείς αποκαλούμε ένα άτυπο 4ο Μνημόνιο», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το 3ο Πρόγραμμα απέτυχε οικτρά, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, μπροστά στην οποία καταρρέει καθημερινά ο μύθος για το δήθεν τέλος των Μνημονίων και την τάχα αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές».

Μιλώντας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει στο επίκεντρό του την ανάγκη για μία επενδυτική επανάσταση στη χώρα, η οποία θα δημιουργήσει πολλές καλές νέες δουλειές».

Όπως είπε «θα βελτιώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και θα έχει ως τελικό στόχο να πετύχει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% αντί του 1,5 με 2% που φαίνεται να πετυχαίνει σήμερα. Αυτή η διαφορά μεταξύ του 1,5 και 2% με το 4% είναι στην κυριολεξία η διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας για τη χώρα. Είναι η διαφορά μεταξύ του να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι σε ένα κύκλο ύφεσης και καχεξίας, αποκλίνοντας από την υπόλοιπη Ευρώπη και μεταξύ του να μπορούμε να πετύχουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα σύγκλισης, το οποίο θα δώσει και την αίσθηση αλλά και τη βεβαιότητα στους συμπολίτες μας ότι κάτι πραγματικά μπορεί να αλλάξει στη χώρα κι ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι μετά από 8 χρόνια κρίσης να ζούμε μονίμως σε αυτή την εξαιρετικά ζοφερή κατάσταση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» όπου μίλησε για το πρόβλημα του ασφαλιστικού και τόνισε «την ανάγκη να προχωρήσουμε σε μία τολμηρή μείωση εισφορών από το 20% στο 15% για τις εισφορές για την κύρια σύνταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στο κομμάτι της επικουρικής σύνταξης που μπορεί «να πάρει τον χαρακτήρα ενός προσωπικού – ατομικού κουμπαρά για όλους τους νέους ασφαλισμένους. Αυτό σημαίνει ότι οι υποχρεωτικές εισφορές της τάξης του 7% θα είναι εισφορές οι οποίες θα κατατίθενται σε έναν προσωπικό αποταμιευτικό λογαριασμό τον οποίο θα μπορεί να βλέπει ο νέος ασφαλισμένος και θα γνωρίζει ότι έχει τον έλεγχο αυτού του λογαριασμού και ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά του».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε έκκληση να μην «μπούμε στον κύκλο και στον πειρασμό των εύκολων παροχών»

«Μια ακατάσχετη παροχολογία σήμερα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κατάσταση που σας περιέγραψα στην εισαγωγή, θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Leave a Comment