PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η αναστάτωση στον χώρο της Παιδείας είναι διαρκής


Πολιτικό στρατό ατάκτων χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση, με αφορμή το ν/σ για την Παιδεία το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αναστάτωση στον χώρο της Παιδείας είναι διαρκής, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι ένας ακόμη κρίκος «σε μια σπασμένη αλυσίδα ιδεοληψίας και προχειρότητας» της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως ήρθε στη Βουλή για να θεραπεύσει μια αντισυνταγματική ρύθμιση (τον προηγούμενο νόμο Μπαλτά – Κουράκη) για τον τρόπο επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων.

«Το ν/σ έρχεται με τη διαδικασία του επείγοντος να ψηφιστεί εντός δύο ημερών γιατί;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Από τον Δεκέμβριο ξέρατε ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο. Πέντε μήνες δεν μπορούσατε να φέρετε μια ρύθμιση;»

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι αποτελεί πλέον πάγια πρακτική της κυβέρνησης να καλείται η Ολομέλεια να συμμαζέψει πασαλείμματα και κουτοπονηριές της κυβέρνησης, όταν κρίνονται αντισυνταγματικά.

Ασκώντας έντονη κριτική στον νέο τρόπο επιλογής διευθυντών σχολείων, που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, παρατήρησε ότι «αντί να πηγαίνουμε το δημόσιο σχολείο μπροστά, ξαναγυρίζουμε σε λογικές του προηγούμενου αιώνα».

«Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ικανά και καταρτισμένα στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην αξιολόγηση, φέρνετε ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα ως σημαντικό κριτήριο επιλογής των διευθυντών», σημείωσε και πρόσθεσε με έμφαση: «Πίσω στην επετηρίδα λοιπόν και στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις».

Για τις συνεντεύξεις των υποψήφιων διευθυντών ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν θέλουμε συνεντεύξεις που είναι απλά αφορμή η διοίκηση να επιλέξει τελικά αυτούς που προτιμά και όχι αυτούς που πραγματικά αξίζουν».

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment