PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές το συντομότερο


Εκλογές το συντομότερο ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 3ης Ευρωαραβικής Σύνοδου, τονίζοντας ότι «η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, στην οποία έχουμε εισέλθει, βλάπτει σοβαρά τη χώρα».

Κατά την ομιλία του συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε κάλεσμα στους Άραβες επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα και που θα αυξηθούν, όπως είπε, μετά τις εκλογές και την πολιτική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε βέβαιος ότι από τις εκλογές θα προκύψει μία νέα κυβέρνηση με καθαρή εντολή, για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η οικονομία.

Επιτέθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση για τα ζητήματα διαφθοράς λέγοντας ότι «κάτι σάπιο υπάρχει», καθώς «υπουργοί ερίζουν για μυστικά κονδύλια, απομακρύνεται ο υπουργός Εξωτερικών με ύμνους, ενώ ο πολέμιος της πολιτικής του παραμένει στην κυβέρνηση». Σημείωσε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή του κ. Κοτζιά».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα σε κρίση οικονομική, ηθική και θεσμική» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κρατά καθηλωμένη τη χώρα και υπονομεύει το μέλλον της».

Ειδική αναφορά έκανε στην εγκληματικότητα και στα φαινόμενα ανομίας, υποστηρίζοντας ότι ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε άβατα για την Αστυνομία, οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές ζητούν πίσω τα πανεπιστήμια και οι τρομοκράτες παίρνουν άδειες.

«Τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε τις «τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης» των οικονομικών σχέσεων της χώρας με τα κράτη του Κόλπου και της Β. Αφρικής. «Πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας σας καλούσε να μην επενδύσετε στην Ελλάδα γιατί σας απειλούσε ότι ‘θα χάσετε τα λεφτά σας’. Είναι γνωστό τι έγινε μετά. Εγώ σήμερα σας κοιτάζω στα μάτια και σας προσκαλώ στην πατρίδα μου. Γιατί από αυτό θα κερδίσει και η χώρα μου και εσείς» ανέφερε.

Όπως σημείωσε μάλιστα «σήμερα οι ξένες επενδύσεις και οι εξαγωγές μας στον αραβικό κόσμο δεν βρίσκονται ούτε στο 20% των πραγματικών δυνατοτήτων τους».

«Xρειάζονται 100 δισ. ευρώ την επόμενη 7ετία για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης. Έχουμε τις ευκαιρίες, έχετε τα κεφάλαια» επισήμανε και δεσμεύθηκε ότι η Ν.Δ. θα καταστήσει «απλούστερο το πλαίσιο του επιχειρείν και πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτικής και περιγράφοντας τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα είπε ότι προσδιορίζεται από εκροή καταθέσεων, κρίση εμπιστοσύνης, πάγωμα ή αναστολή επενδυτικών σχεδίων, έμπρακτη άρνηση των μεταρρυθμίσεων, άρνηση και εμμονή σε έναν παρωχημένο κρατισμό.

Η χώρα κατέγραψε τον πιο χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, σημείωσε, υποστηρίζοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας, οι προβλέψεις για το 2019 αναμένονται ψαλιδισμένες. «Χαμηλή ανάπτυξη, μεγάλο χρέος και υψηλά επιτόκια, διαμορφώνουν το αρνητικό πλαίσιο της οικονομίας. Το μείγμα οικονομικής πολιτικής βασίζεται στην υπερφορολόγηση» παρατήρησε.

Αναφερόμενος στο οικονομικό μοντέλο της Ν.Δ. είπε ότι «δεν απευθύνεται σε δείκτες, αλλά σε ανθρώπους που θα ευημερούν μέσα στην κοινωνία». «Το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπει μικρότερα πλεονάσματα, λιγότερους φόρους, με μείωση του κράτους, συνολική αύξηση του πλούτου, όπου θα έχουν μερίδιο όλοι και ανάπτυξη με ευκαιρίες για τους πολλούς» διευκρίνισε.

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα, πρώτος άξονας της πολιτικής της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση της ρευστότητας με ένα υγιές τραπεζικό σύστημα. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στερεί την αναγκαία ρευστότητα και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση καταγράφεται από τους επιχειρηματίες ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός μοχλός με μεγάλο πολλαπλασιαστή, υποβαθμίζεται.

Δεύτερος άξονας, συνέχισε, είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, εντάσσεται και η προσέλκυση επενδύσεων.

Τρίτος άξονας είναι «ένα μοντέλο που θα επαναφέρει την επιχειρηματικότητα στο αξιακό σύστημα των Ελλήνων και θα βασίζεται σε ένα κράτος ευέλικτο, γρήγορο, αλλά και ισχυρό, για να μην υποτάσσεται στα ιδιωτικά συμφέροντα» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τους Άραβες επιχειρηματίες, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο τουρισμός θα αναζητήσει τα επόμενα χρόνια δεκάδες δισ. επενδύσεων και τους κάλεσε να επενδύσουν σε αγορά γης και δεύτερης κατοικίας. Δεύτερος τομέας, όπως είπε, είναι η αγορά ενέργειας, καθώς πετρέλαιο και φυσικό αέριο προσφέρονται για αραβικές επενδύσεις λόγω και της σχετικής τεχνογνωσίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment