PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Εάν εκλεγώ θα πάω τον Γ. Βαρουφάκη σε Εξεταστική για τα capital controls


Τη σύσταση Εξεταστικής Eπιτροπής η οποία θα διερευνήσει «την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον κερδίσει τις εκλογές για την προεδρία της Ν.Δ., όπως αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι -εφόσον εκλεγεί- θα κινήσει όλες τις διαδικασίες «για να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή υπόθεση από εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου, όπως και ότι θα αποδοθούν ευθύνες που θα αποδειχτεί ότι βαρύνουν κυβερνητικά στελέχη για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο».

Στη δήλωσή του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. επικαλείται άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη, τον Απρίλιο του 2013 με τίτλο “Να Αφελληνιστούν”, στο οποίο, όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, ο πρώην ΥΠΟΙΚ είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. «Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε ότι “όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια, να αφελληνιστούν άμεσα!” Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό; Διότι, κατά τον κ. Βαρουφάκη “η μόνη βιώσιμη λύση είναι οι τράπεζες να αφελληνιστούν … αφήνοντας εκτός νυμφώνος τη διαπλοκή Ελλήνων πολιτικών και Ελλήνων τραπεζιτών”», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Με εμένα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αυτά δεν θα ξεχαστούν. Εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν από μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής η οποία θα κληθεί να αξιολογήσει κατά πόσον η προφητεία του κ. Βαρουφάκη εκπληρώθηκε στο ακέραιο από μνημειώδη αδεξιότητα ή βάσει σχεδίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment