PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Βέμπερ


Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τις δηλώσεις του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ περί προσωρινής εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη και οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ δεν βοηθούν στην εποικοδομητική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Η αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό άλλωστε η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την εμπλοκή της Frontex» σχολιάζει ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ..

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι ο ρόλος του Ε.Λ.Κ., ως αρχιτέκτονας της Συνθήκης του Σένγκεν αλλά και θεματοφύλακας της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, είναι να χαράσσει πολιτικές που θα κρατούν την Ε.Ε. ενωμένη και όχι να εκτοξεύει απειλές που διαρρηγνύουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της.

Τέλος, συνεχάρη τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. για την άμεση αντίδρασή τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment