PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Κυρώσεις για την κακοδιαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων


Υψηλά πρόστιμα και αυστηρές ποινές για την ελλιπή διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτωνπροανήγγειλε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι το Δεκέμβριο το υπουργείο θα έχει ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Υψηλά πρόστιμα και αυστηρές κυρώσεις για την ελλιπή διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων προανήγγειλε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι το Δεκέμβριο το υπουργείο θα έχει ετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, το πρόβλημα των νοσοκομειακών αποβλήτων έθεσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μόνο το 16% των νοσοκομειακών μονάδων έχουν περιβαλλοντική άδεια, μόλις το 5% άδεια διαχείρισης αποβλήτων, μόνο το 8% διαθέτουν άδεια απόθεσης, ενώ εσωτερικό οργανισμό διαχείρισης αποβλήτων διαθέτει το 45% των μονάδων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε νέο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων και δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν δύο νέες μονάδες αποτέφρωσης αποβλήτων στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 1 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο

Peristeri News

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Leave a Comment