PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρώθηκε από τη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ


Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του πρωτοκόλλου στη συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Υπέρ της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ψήφισαν 153 βουλευτές, μετά από συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους. «Όχι» ψήφισαν 140 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Ειδικότερα, σε σύνολο 294 βουλευτών την κύρωση του Πρωτοκόλλου υπερψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές.

Οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Έλενα Κουντουρά .

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν έξι βουλευτές. Τρεις βουλευτές από τη ΔΗΣΥ, Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης οι οποίοι εξέφρασαν πρόθεση ψήφου κατά της κύρωσης του Πρωτοκόλλου. Απών επίσης από τη ψηφοφορία ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης.

Τη συζήτηση σημάδεψε η μονομαχία των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο να ανταλάσσουν «στίχους» και βαρύτατες εκφράσεις με υπονοούμενα. Νέα οξύτατη αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment