PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάποιοι λίγοι μισούν την ίδια την κοινωνία


Παρέμβαση με ομιλία στη Βουλή πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα και ειδικά στο μνημείο της Marfin και όπως τόνισε, ανέφερε το συμβάν αυτό για να τονίσει τη σημασία του σημερινού νομοσχεδίου.

«Τα λόγια περιττεύουν. Κάποιοι λίγοι μισούν την πολιτεία και τους ίδιους τους συμπολίτες τους. […] Μισούν την ίδια την κοινωνία και περιφρονούν τους κανόνες που διέπουν την οργάνωσή της. Η πρακτική της τυφλής βίας και της άκριτης έχθρας λέγεται φασισμός. Τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται στο όνομα του δικαιώματος στη διαδήλωση» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Ενώ πρόσθεσε πως:

«Το νομοσχέδιο έρχεται να θωρακίσει από την κρατική αυθαιρεσία και από την απειλή και το σφετερισμό του δικαιώματος αυτού από τους εχθρούς της ομαλότητας».

«Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα προστατευμένο. Το κατοχυρώνουν τα Συντάγματά μας από το 1864» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Η δημοκρατία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ιεραρχεί τα δικαιώματα τα οποία κατοχυρώνει, ούτε αναγνωρίζει ένα δικαίωμα σε λίγους για να το ασκούν εις βάρος των πολλών.

«Εσείς κύριοι στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάτε ότι ενίοτε επικαλεστήκατε το υφιστάμενο, χουντικό πλαίσιο για να απαγορεύσετε διαδηλώσεις επί διακυβέρνησής σας» δήλωσε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως το νομοσχέδιο δεν αφορά στις μεγάλες διαδηλώσεις, αλλά θέτει ένα πλαίσιο για το πώς θα γίνονται οι μικρές. Όπως είπε, προσδιορίζει τι σημαίνει δημόσια, υπαίθρια συνάθροιση, προβλέπει κανόνες προστασίας και στηρίζεται στην αρχή της αναλογικότητας.

«Πώς αλλιώς θα βρούμε μία χρυσή τομή ανάμεσα στο δικαίωμα της συνάθροισης και το δικαίωμα να συνεχίζεται κανονικά η ζωή στην πόλη;».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment