PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Κυριάκος-Μάριος Ζυγούρης: Από το Περιστέρι στα κορυφαία ιδρύματα βιολιού


Ένας από τους σπουδαιότερους νέους καλλιτέχνες που μεγάλωσε στο Περιστέρι και μεγαλουργεί στο χώρο του βιολιού είναι ο Κυριάκος-Μάριος Ζυγούρης.

Ο Κυριάκος-Μάριος είναι γεννημένος στις 20/11/02 και το Περιστέρι είναι η πόλη που χαρακτηρίζει το μεγάλωμα του ενώ παράλληλα η Συκιά Χαλκιδικής είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας του.

Πρόκειται για ένα νέο με πλούσιο βιογραφικό καθώς η μουσική του πορεία στο κλασσικό βιολί ξεκίνησε μόλις από την ηλικία των 4 ετών στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος με δασκάλα την κα. Ραισα Ποπαϊλίδη και εν συνεχεία σε ηλικία 5 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την κα. Λουντμίλα Λιμόροβα.

Η πορεία του φαινόταν εξ’ αρχής ότι θα είναι μόνο ανοδική αφού επελέγη υπότροφος με πολλά χρυσά μετάλλια και σπουδαίες εμφανίσεις σε ανώτερους καλλιτεχνικούς χώρους.

Ο Κυριάκος-Μάριος πήρε το δίπλωμά του με μόλις 17.5 (Άριστα) και την υψηλότερη τιμητική διάκριση, το βραβείο «Βύρωνα Κολάση», που δόθηκε για πρώτη φορά.

Έπειτα από εξετάσεις πέρασε σε ένα από τα καλύτερα μουσικά πανεπιστήμια του κόσμου, το Π. Τσαϊκόφσκι με δάσκαλο επιλογής του τον Αλ. Κίροφ, κερδίζοντας μετά από διαγωνισμό υποτροφία για 2 χρόνια ύψους 24.000 διδάκτρων. Η υποτροφία δόθηκε από την διακεκριμένη βιολονίστα κα. Ισμήνη Χρυσοχόου-Κάρτερ και είναι πλέον υπότροφος του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Μόνο λαμπρό αναμένεται να είναι το μέλλον του Κυριάκου-Μάριου Ζυγούρη που την ερχόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 θα τον απολαύσουμε στην εκπομπή Φλερτ της ΕΡΤ με την Νάντια Κοντογιώργη (16.00-18.00). Αυτή θα αποτελέσει και την πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment