PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές ξεκίνησε συλλογή δηλώσεων


Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, για όσους έχουν ακίνητη περιουσία εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων Αιγίου, Ερινεού (πρώην κοινότητες Ζήριας, Νέου Ερινεού, Καμάρων) και των Προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Κωνσταντίνου, Βαλιμιτίκων, Δημητροπούλου, Διγελιωτίκων, Κουλούρας, Λόγγου, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Σελινούντος, Τέμενης του Καλλικρατικού Δήμου Αιγιαλείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές λήγει στις 08 Ιουλίου για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 08 Οκτωβρίου για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συλλογής δηλώσεων στις Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Καλύμνου, Καρπάθου – Κάσου, Κω και Ρόδου.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Για τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: Αιγίου, Ερινεού (πρώην κοινότητες Ζήριας, Νέου Ερινεού, Καμάρων), Κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου, Βαλιμιτίκων, Δημητροπούλου, Διγελιωτίκων, Κουλούρας, Λόγγου, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Σελινούντος και Τέμενης του Καλλικρατικού Δήμου Αιγιαλείας.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία είναι ως εξής:

Παράταση για κατοίκους εσωτερικού μέχρι την 20η Μαΐου 2019 αφορά τους καλλικρατικούς Δήμους: Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Λειψών, Λέρου (εκτός της περιοχής που έχει ενταχθεί στο Κτηματολόγιο Κω-Λέρου), Καρπάθου, Κάσου, Κώ, Νισύρου, Ρόδου, μεγίστης, Τήλου, Χάλκης.

Επίσης προβλέπεται παράταση για κατοίκους εσωτερικού μέχρι την 24η Μαΐου 2019 για την περιφέρεια Λακωνίας, στους καλλικρατικούς δήμους της Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Εύρωτα, Μονεμβασίας, Σπάρτης, στην περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Leave a Comment