PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κρούσμα ιλαράς σε βρέφος στο Περιστέρι!


Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί εδώ και μέρες στην οδό Πτολεμαϊδος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου από τη νόσο της ιλαράς.

Ένα βρέφος 18 μηνών εμφάνισε επιπλοκές στο αναπνευστικό του από την ιλαρά και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε στους γείτονες από την ίδια τη μητέρα του βρέφους, οι οποίοι στη συνέχεια έντρομοι κατήγγειλαν το κρούσμα της ιλαράς στο PeristeriNews.gr.

Εμείς συνομιλώντας με πρόσωπο της οικογένειας την ίδια κιόλας στιγμή που μας το ανέφεραν οι γονείς, πληροφορηθήκαμε ότι το βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Σε ερώτησή μας δε για το “τι λένε οι γιατροί”, μας απάντησαν “ότι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά”…

Το μωράκι που έχει νοσήσει είναι από οικογένεια Ρομά που διαμένει επί της οδού Πτολεμαϊδος, ενώ όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι μας είπαν, στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και το αδελφάκι του βρέφους είτε για προληπτικούς λόγους, είτε γιατί νόσησε και αυτό, καθώς τα μωρά δεν έχουν εμβολιαστεί και ζητούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μη κινδυνεύσει κανείς αφού η νόσος βρίσκεται σε επιδημική έξαρση.

Να σημειωθεί ότι ως μέσο για την αναχαίτιση της νόσου συστήνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ η εντατικοποίηση του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment