PeristeriNews.gr
Συνταγές

Κροκέτες αυγών


Χρησιμοποιήστε τα αυγά που σας περίσσεψαν και φτιάξτε έναν τέλειο μεζέ

Υλικά:

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ κομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαιντανός
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό γάλα
  • 6 σφιχτά αυγά κομμένα
  • 2 χτυπητά αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε ηλιέλαιο σε φριτέζα.
  2. Κάψτε το βούτυρο σε τηγάνι.
  3. Προσθεστε το κρεμμύδι και το μαιντανό.
  4. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  6. Ρίξτε το ζεστό γάλα, ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.
  7. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 6-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  8. Ανακατεύετε κάθε τόσο.
  9. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  10. Βάλτε τα κομμένα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά.
  11. Φτιάξτε με το μίγμα κροκέτες. Περάστε τις στο χτυπητό αβγό και ύστερα βάλτε τις στην φρυγανιά.
  12. Τηγανίστε τις κροκέτες στην φριτέζα για 2 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε με σάλτσα ντομάτα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment