PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κροατία: Σήμερα η τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς


Σε ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου και σ’ αυτήν θα συμμετάσχουν 43 καλεσμένοι, ο μικρότερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Είναι η πρώτη φορά, όπως μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, που τελετή ορκωμοσίας Προέδρου θα πραγματοποιηθεί σε άλλο σημείο εκτός της πλατείας του Αγίου Μάρκου και σ’ αυτήν δεν θα λάβουν μέρος επικεφαλής των κομμάτων και διπλωμάτες.

Στην τελετή θα παραστούν, μεταξύ άλλων, η απερχόμενη Πρόεδρος Κολίντα Γκράμπαρ- Κιτάροβιτς, οι διατελέσαντες Πρόεδροι Στέπαν Μέσιτς και Ίβο Γιοσίποβιτς, ο πρόεδρος της Βουλής Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς, ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Μίροσλαβ Σεπάροβιτς και ο αρχηγός του Στρατιωτικού Επιτελείου, στρατηγός Μίρκο Σούντοφ.

Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς επικράτησε στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στις 5 Ιανουαρίου 2020, με 1.034.389 ψήφους, έναντι 929.488 που έλαβε η Κολίντα Γκράμπαρ- Κιτάροβιτς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment