PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κριτήρια για το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες


Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να καθοριστούν οι όροι καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που αδυνατούν να επιβιώσουν καθώς δεν έχουν κανένα εισόδημα, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Γ. Βρούτσης δήλωσε στη Real News πως “το 2013 για πρώτη φορά θα καταβληθεί επίδομα σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, για να αποκατασταθεί η ισονομία μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών”.

Επισημαίνεται ότι οι ενεργοί ασφαλισμένοι των παραπάνω ταμείων καταβάλλουν επιπλέον 10 ευρώ το μήνα στις ασφαλιστικές τους εισφορές προκειμένου να πάρουν αυτό το επίδομα οι συνάδελφοί τους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάρκεια λήψης του επιδόματος θα έχει άμεση συνάρτηση με το χρονικό διάστημα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Προς το παρόν εξετάζεται το κατώτατο βοήθημα να είναι μέχρι 360 ευρώ το μήνα και να καταβάλλεται τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Το ποσό του επιδόματος και ο χρόνος καταβολής θα αυξάνονται φτάνοντας κλιμακωτά μέχρι τα 3.600 ευρώ και τους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment