PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κρίσιμο τετ-α-τετ Μέρκελ με Σαρκοζί


Με στόχο και σκοπό τη διαμόρφωση στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Με στόχο και σκοπό τη διαμόρφωση στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε από την αδυναμία αρκετών ευρωπαϊκών χωρών να αναχρηματοδοτήσουν το δημόσιο χρέος τους αλλά και τη συζήτηση προτάσεων βελτίωσης της διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη συναντώνται σήμερα στο Παρίσι ο πρόεδρος Σαρκοζί και η καγκελάριος Μέρκελ.

Με την ενδυνάμωση του ρόλου του προέδρου της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι να είναι ένα από τα αντικείμενα που θα απασχολήσουν τους ηγέτες των 2 μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, επίσημα το θέμα του ευρωομολόγου βρίσκεται εκτός ατζέντας με αρκετούς ωστόσο να μην αποκλείουν να τεθεί στο τραπέζι τελικά καθώς πληθαίνουν οι φωνές υπέρ της έκδοσης κοινών ομολόγων.

Γερμανοί αξιωματούχοι, πάντως, φρόντισαν να χαμηλώσουν σε κάθε περίπτωση τον πήχη των προσδοκιών για τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί τονίζοντας ότι δε θα πρέπει να αναμένονται μεγάλες αποφάσεις από τις σημερινές συνομιλίες.

Επικοινωνία Παπανδρέου-Φιγιόν για ανάπτυξη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν (ενόψει και της σημερινής συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί) είχε εξάλλου χθες το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με κεντρικό θέμα την κρίση στην ευρωζώνη και την ανάγκη υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το ευρωομόλογο ενώ ο κ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε ανοικτά υπέρ της έκδοσης ενός αναπτυξιακού ομολόγου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment