PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Κρίσιμη συνάντηση για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ


Διοργανώνει στο ΚΥΒΕ Περιστερίου η Περιφέρεια Αττικής με όλους τους Δήμους Δυτικού – Κεντρικού Τομέα και της Δυτικής Αττικής

Στα πλαίσια της επιτάχυνσης απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης του, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας Λεωνίδας Αθανασιάδης, πραγματοποιεί συναντήσεις εργασίας με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων, προκειμένου να συντονιστούν οι προσπάθειες για ωρίμανση των έργων που θα ενταχθούν ή είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Για τους Δήμους Δυτικής Αττικής και Δυτικού και Κεντρικού Τομέα και των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου 1 στο Περιστέρι.

Σε δήλωση του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Λεωνίδας Αθανασιάδης τόνισε: «Εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού είναι να κινηθούμε με συνέπεια για τη δημιουργία έργων υποδομών που θα αναβαθμίσουν την Περιφέρεια Αττικής και θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων της.

Ο άμεσος στόχος της Περιφέρειας είναι η προκήρυξη του συνόλου του προγράμματος για τον προσδιορισμό του απαιτούμενου ποσού ανά Κωδικό Θεματικής Προτεραιότητας. Γι αυτό έχουμε στείλει σε όλους του Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής επιστολή προκειμένου να μας ενημερώσουν και να γίνει η καταγραφή ωριμότητας μελετών των έργων.

Ο αναπληρωτής Γεν. Δ/ντής Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής κ. Καρδοματέας και η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κα. Αμπλανίτου θα παραβρεθούν στις συναντήσεις μας με τους Δημάρχους και θα τους ενημερώσουν για ότι απαιτείται πριν ένα έργο χαρακτηριστεί ώριμο προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Το ΕΣΠΑ απαιτεί τη συνεργασία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την αιρετή Περιφέρεια Αττικής στην δικαιοδοσία της οποίας περνά η διαχείριση του ΕΣΠΑ από την 1-7-2011.

Συνεργασία, λοιπόν, της Τεχνικής Υπηρεσίας του κάθε Δήμου με τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Τομέων και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Ως Περιφέρεια Αττικής κι ο καθένας από την πλευρά του έχουμε θέσει στόχους και θα πρέπει να συνεργασθούμε για να τους πετύχουμε.

Εάν τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν τα απορροφήσουμε μέχρι το 2013 τα χάνουμε και μαζί χάνουμε και την τελευταία ευκαιρία για την υλοποίηση των έργων ανάπτυξης και υποδομής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment