PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κρήτη: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό αγνοουμένων αλλοδαπών


Σε εξέλιξη είναι και σήμερα έρευνες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, για τον εντοπισμό αγνοουμένων που επέβαιναν σε σκάφος, πιθανότατα θαλαμηγού, που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων και βυθίστηκε χθες το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 57 αλλοδαποί καθώς και 3 σοροί, μίας γυναίκας και δύο παιδιών. Οι τρεις σοροί με 19 εκ των διασωθέντων μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε χθες για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment