PeristeriNews.gr
Συνταγές

Κοτόπουλο με πάπρικα και μουστάρδα


Κοτόπουλο με πάπρικα και μουστάρδα, ένα ακόμα διαφορετικό πιάτο πολύ νόστιμο.

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο, το κάτω μέρος, χωρίς κόκαλο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. γλυκιά ή καυτερή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα σας)
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
100 ml ξηρό σέρυ
300 ml ζωμό κοτόπουλου
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

– Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια θερμοκρασία.

– Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και τα σωτάρετε μέχρι να κοκκινίσουν απ όλες τις πλευρές.

– Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.

– Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

– Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμα.

– Στη συνέχεια τους κύβους πατάτας, τη μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας – ανακατέψτε και αφήστε να γίνουν για 1 λεπτό.

– Πασπαλίστε με την πάπρικα και προσθέστε το σέρυ, το ξύδι και τον ζωμό κοτόπουλου.

– Δυναμώστε τη φωτιά, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά.

– Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.

– Συνεχίζετε για άλλα 8 λεπτά με ξεσκέπαστο το τηγάνι μέχρι να μελώσει η σάλτσα και το κοτόπουλο με τις πατάτες να είναι έτοιμα.

– Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας πάνω από κάθε μερίδα μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με μαιντανό.

Tips

– ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν λέμε ξηρό σέρυ (sherry) ΔΕΝ εννοούμε το γνωστό λικέρ «τσέρυ» (cherry) φτιαγμένο από κεράσια. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

– Μπορείτε αντί για μπουτάκια να χρησιμοποιήσετε φιλέτα κοτόπουλου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment