PeristeriNews.gr
Lifestyle

Κοσμοσυρροή για τον Τζέραλντ Μπάτλερ


Στη Σπάρτη βρέθηκε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα και ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, που μετέφεραν τη δάδα στην πρωτεύουσα της Λακωνίας ήταν και ο Σκωτσέζος ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του Λεωνίδα στη χολιγουντιανή παραγωγή «300».

Ο Μπάτλερ μιλώντας από τη Σπάρτη είπε «σας ευχαριστώ για την τιμή και το προνόμιο που μου δώσατε να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα« και σημείωσε ότι «πάντα ήθελα να έρθω στην πόλη που με έκανε διάσημο. Σήμερα έγινα Σπαρτιάτης στην πραγματικότητα. Τώρα που έχω τα κλειδιά της πόλης μπορώ να χτυπήσω την πόρτα όποιου σπιτιού θέλω και όποιος που ανοίξει θα μου μαγειρέψει ένα νόστιμο ελληνικό γεύμα. Αυτή είναι μια εμπειρία που ζεις μία φορά στη ζωή σου. Είμαι περήφανος που έκανα γνωστή την ιστορία αυτής της πόλης». Μάλιστα, στο τέλος φώναξε και «This is Sparta» και αποθεώθηκε.

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός έτρεξε από τον Μυστρά ως την Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μία σειρά δράσεων ιδιαίτερου συμβολισμού στη Σπάρτη που θα ενισχύσουν την προβολή της εικόνας της πόλης της Σπάρτης και της Ελλάδας, στέλνοντας ένα ηχηρό, διεθνές μήνυμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για το κοινό καλό.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον Τζέραλντ Μπάτλερ, ως λαμπαδηδρόμος έτρεξε και ο Μπίλι Ζέιν.

Διεκόπη η λαμπαδηδρομία

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, μετά τη μεγάλη προσέλευση κόσμου στην τελευτή της Σπάρτης, και λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε τη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε κανονικά χθες (12/3), μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράδοση της Φλόγας στους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά στην Πέμπτη 19/3 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ έχει ως εξής:

«H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

» Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

» Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή ‘Τόκυο 2020’ θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Leave a Comment