PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Στις «κόκκινες περιοχές» της Αττικής το Περιστέρι (vid)


Τόσο από τους επιστήμονες όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έγινε σήμερα γνωστό ότι μεταξύ των «κόκκινων περιοχών» της διασποράς του κορωνοϊού βρίσκεται το Περιστέρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA μεταξύ των επιβαρυμένων περιοχών της Αττικής βρίσκεται και η πόλη μας ενώ στο κόκκινο βρίσκονται ακόμα τα Σεπόλια, τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, η Καλλιθέα και το Φάληρο.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν οι συγκεκριμένες περιοχές ανησυχούν ιδιαίτερα την Κυβέρνηση και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει μια πιο γενικευμένη χρήση μάσκας αλλά και ενδεχόμενο lockdown.

Μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί. Ενδεικτικό αυτού ότι στο «Σωτηρία» 25% κλινών Covid καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς, ενώ στον «Ευαγγελισμό» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50-55%.

Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει η λύση να είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που νοσηλεύονται δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, και οι γιατροί τους κρατούν στα νοσοκομεία για να αποφύγουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πέτσας για κορωνοϊό: Πιθανό το lockdown, εφαρμογή κινητού για τα μέτρα

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι παραμένει «ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού αλλά και οριζόντιου lockdown» και αναφερόμενος στα μέτρα που θεσπίζει η κυβέρνηση για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, αποκάλυψε ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. «Με εφαρμογή στο κινητό θα μπορεί ο καθένας να κάνει αναζήτηση των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή του βάζοντας τον ταχυδρομικό κώδικα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε συστάσεις για εφαρμογή των μέτρων και για μεγάλη προσοχή στο οικογενειακό περιβάλλον καθώς έχει διαπιστωθεί η διασπορά προς τους ηλικιωμένους γίνεται από τα εργαζόμενα παιδιά τους και όχι από τα εγγόνια τους.

Για την Αττική: Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Είναι προφανές πως σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες. Παρόλα αυτά υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι: Το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά μας.

Στο τέλος Αυγούστου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, ιδίως δε στα Γηροκομεία μας. Και ενώ αρχικά είχαμε πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες ζωών, με τα μέτρα που πάρθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ενδεικτικά, τις τελευταίες ημέρες έγιναν 3.545 τεστ κορονοϊού σε 150 Γηροκομεία και ήταν όλα αρνητικά.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τεστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τεστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν.

Τώρα όμως, έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα.

Η Περιφέρεια Αττικής – και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment