PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Αλβανία


Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αλβανικές Αρχές.

Πρόκειται για μια 75χρονη που έμενε στην πρωτεύουσα, Τίρανα, ωστόσο υπέφερε από προβλήματα στην καρδιά και τον θυρεοειδή.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 10 και ότι αναμένεται αύξηση του αριθμού αυτού.

Ανήγγειλαν, επίσης ότι, μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα για 15 ημέρες, από σήμερα δόθηκε εντολή να κλείσουν και όλοι οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας.

Στους 47 οι νεκροί στην Ισπανία

Η Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 2.000 νέων κρουσμάτων και κατέγραψε 47 θανάτους, στην πλειονότητά τους στην περιοχή της Μαδρίτης, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Δύο χιλιάδες δύο κρούσματα είχαν καταγραφεί στις αρχές του πρωινού» έναντι 1.639 την Τρίτη στις 19:00 ώρα Ελλάδας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος του εθνικού κέντρου υγειονομικής ετοιμότητας. «Τα μισά από αυτά τα κρούσματα συγκεντρώνονται στην περιοχή της Μαδρίτης», πρόσθεσε.

Η Ισπανία, μία από τις πιο πληγείσες περιοχές στην Ευρώπη, είδε τον αριθμό των κρουσμάτων της σχεδόν να τετραπλασιάζεται από την Κυριακή οπότε είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 600 κρούσματα.

Έτσι οι αρχές ανακοίνωσαν σειρά μέτρων στην προσπάθεια να περιορίσουν τη διάδοση της επιδημίας: κλειστά σχολεία για δύο εβδομάδες στην περιοχή της Μαδρίτης, απαγόρευση των πτήσεων από την Ιταλία, αθλητικοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, απολύμανση των δημόσιων μέσων μεταφοράς στην ισπανική πρωτεύουσα κ.α.

Σύμφωνα με τον Σιμόν, δεδομένης της περιόδου επώασης του ιού, η επίδραση των μέτρων αυτών στον αριθμό των κρουσμάτων θα φανεί «έπειτα από εννέα με δέκα ημέρες», Υπογράμμισε επίσης πως πρέπει να περάσουν «από ενάμιση μέχρι δύο μήνες» προκειμένου να τελειώσει η επιδημία, «τέσσερις μήνες» στη «χειρότερη περίπτωση».

Στον οικονομικό τομέα, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ υποσχέθηκε την παροχή βοήθειας κυρίως στον τουριστικό τομέα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του ιού. Η Ισπανία είναι ο δεύτερος τουριστικός προορισμός σε όλο τον κόσμο.

Χιλιάδες νέα κρούσματα στην Ιταλία

Συναγερμό σημαίνει και πάλι ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, σημειώνοντας πως «σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορωνοϊού μόνον στην Λομβαρδία», ενώ επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνο στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.

Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1.023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν -σχετικά σύντομα- νέα, πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment