PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκατ. κρούσματα, πάνω από 50.000 νεκροί παγκοσμίως


Η πανδημία του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να μεταμορφώνει τον κόσμο, όπου πλέον καταγράφονται πάνω ένα εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.002.519), την ίδια ώρα που οι θάνατοι έχουν αγγίξει τους 51.485 παγκοσμίως.

Την αρνητική πρωτιά συνεχίζουν να έχουν οι ΗΠΑ με συνολικά 236.339 κρούσματα. Η Ιταλία έχει τώρα 115.2427 και πιο πίσω είναι η Ισπανία με 110.238. Στην πεντάδα η Γερμανία «προσπέρασε» σήμερα την Κίνα με 84.264, έναντι 82.432.

Σε επίπεδο θυμάτων, ο μακάβριος απολογισμός είναι τώρα στους 51.335 νεκρούς.

Η Ιταλία θρηνεί συνολικά 13.915, την ώρα που η Ισπανία ξεπέρασε τους 10.000 (10.003). Η Γαλλία καταγράφει 4.032, η Κίνα 3.199 και το Ιράν 3.160 θύματα.

Στον αντίποδα, συνολικά 208.630 ασθενείς παγκοσμίως ανάρρωσαν από Covid-19.

ΗΠΑ: «Λυγίζει» η Νέα Υόρκη, φόβοι για εξάπλωση και σε άλλες πολιτείες

Ο Covid-19 στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 884 ανθρώπους στις ΗΠΑ την Τετάρτη. Ο ραγδαία αυξανόμενος αριθμός των θανάτων έφθασε έτσι τους 4.475 συνολικά στις ΗΠΑ από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καταγράφηκαν επίσης 25.200 κρούσματα σε μία ήμερα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 213.372.

Τα στοιχεία για τη Νέα Υόρκη, ειδικά, είναι συγκλονιστικά αφού συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά από τα συνολικά νούμερα: 2.373 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ενώ τα κρούσματα είναι πάνω από 92.000.

Η Νέα Υόρκη έχει επαρκές απόθεμα αναπνευστήρων για άλλες έξι ημέρες, δεδομένου του ρυθμού που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία για την παροχή φροντίδας σε ασθενείς της νόσου Covid-19, προειδοποίησε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Τώρα, οι αρχές των ΗΠΑ αρχίζουν και φοβούνται για περαιτέρω εξάπλωση του ιού και σε άλλες πολιτείες, καθώς, Βιρτζίνια, Οχάιο, Νιού Τζέρσεϊ, Ντιτρότι και Μίσιγκαν καταγράφουν ραγδαία αύξηση σε κρούσματα και ανθρώπινες απώλειες.

Η Ιταλία στο έλεος του κορωνοϊού

Δεν μπορεί να πάρει ανάσα η Ιταλία, καθώς μπορεί τη μία μέρα να παρουσιάζει μειωμένα κρούσματα και θανάτους, την επόμενη όμως η καμπύλη πηγαίνει ξανά προς τα πάνω.

Έτσι και την Πέμπτη, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 115.242. Οι νεκροί έφτασαν τους 13.915.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 760 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.668 νέα κρούσματα. 1.431 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Μάλιστα, τα νούμερα αυτά ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ο αληθινός αριθμός κρουσμάτων και νεκρών να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού και ο αριθμός των νεκρών σημειώνει και πάλι ελαφρά αύξηση.

Το μεγαλύτερο κρεματόριο του Μιλάνου έκλεισε την Πέμπτη τις πόρτες του, μην μπορώντας να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό σορών που μεταφέρονται εκεί για αποτέφρωση.

Το κυριότερο κρεματόριο του Μιλάνου χρειάστηκε να διαχειριστεί «μια συνεχή και προοδευτική αύξηση σορών προς αποτέφρωση», επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την ίδια, το διάστημα αναμονής ήταν 20 ημέρες. Εάν αυτό το διάστημα συνέχιζε να αυξάνεται, αυτό θα προκαλούσε «προβλήματα υγιεινής και υγείας». Το κρεματόριο δεν θα δέχεται πλέον σορούς για έναν μήνα.

Ισπανία: Περισσότεροι από 10.000 θάνατοι από τον κορωνοϊό

Οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν τις 10.000 στην Ισπανία, καθώς σε μία ημέρα έχασαν τη ζωή τους 950 άνθρωποι. Συνολικά, 10.003 ασθενείς με Covid-19 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων ανθρώπου που είχαν προσβληθεί από τον Covid-19 καταγράφηκε την Τρίτη, οπότε πέθαναν 864 ασθενείς.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 110.238, από 102.136 χθες, ανακοινώθηκε από το υπουργείο. Σύμφωνα με τις αρχές ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να επιβραδύνεται στην Ισπανία.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία, μετά την Ιταλία και τρίτη στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων – πρώτες είναι οι ΗΠΑ και στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κίνα.

Δύο αεροπλάνα με προμήθειες, όπως μάσκες, φόρμες και αντιβακτηριακά υγρά – ένα από την Κίνα και ένα από την Τουρκία – προσγειώθηκαν την Τετάρτη σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη Μαδρίτη.

Γαλλία: 471 νεκροί σε μία μέρα, 884 θύματα σε γηροκομεία

Σοκάρουν τα στοιχεία από την επιδημία του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία αφού εκατοντάδες ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε γηροκομεία.

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 4.500, αφού την Πέμπτη καταγράφηκαν 471 ακόμα θάνατοι.

Στον αριθμό αυτό πρέπει πλέον να προστεθούν και τουλάχιστον 884 ηλικιωμένοι που πέθαναν σε γηροκομεία, ένα στοιχείο που για πρώτη φορά ανακοινώνουν οι αρχές της Γαλλίας.

Συνολικά, τουλάχιστον 5.387 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Γαλλία, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Ο απολογισμός από τα γηροκομεία είναι, ωστόσο, «πολύ μερικός», δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξήθηκε σε 24 ώρες κατά 1.607, αύξηση της τάξης του 6.5% φτάνοντας τους 26.246.

Μεταξύ αυτών των ασθενών, 6.399 είναι σε ΜΕΘ, την ώρα που η συνολική χωρητικότητα σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας έχει αυξηθεί στη χώρα σε περισσότερα από 9.000, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας υγειονομικής αρχής, Ζερόμ Σαλμόν.

Βρετανία: Σχέδιο για 100.000 τεστ την ημέρα

Ο Ματ Χάνκοκ, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, ο οποίος νόσησε και ο ίδιος από τον κορωνοϊό, παρουσίασε επίσης ένα σχέδιο για την αύξηση των τεστ επιβεβαίωσης για τον κορωνοϊό, με στόχο να φτάσουν τα 25.000 ημερησίως μέχρι το τέλος του Απριλίου, και τα 100.000 ημερησίως για κάθε είδος εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένων των τεστ για αντισώματα στον ιό), επίσης μέχρι το τέλος του μήνα.

Ανακοίνωσε επίσης και την πρωτοφανή απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να διαγράψει το χρέος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ύψους 14,5 δισ. λιρών, και τη διάθεση 300 εκατομμυρίων λιρών προς τα φαρμακεία.

Η Βρετανία κατέγραψε σε μία ημέρα 569 νέους θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, ένα νέο ρεκόρ που σηματοδοτεί την επιτάχυνση του ρυθμού διασποράς του ιού, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να υπερβαίνει πλέον τους 2.900.

Από την αρχή της πανδημίας, οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 2.921 θανάτους ασθενών σε νοσοκομεία και σχεδόν 34.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment