PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κορωνοϊός: «Μυστήριο» ο τρόπος που μολύνθηκαν επτά ναυτικοί στην Αργεντινή


«Μυστήριο», παραμένει για την επιστημονική κοινότητα της Αργεντινής, ο τρόπος με τον οποίο μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό επτά ναυτικοί, αν και βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα, έχοντας εξεταστεί –με τα δείγματά τους να είναι αρνητικά- προτού αποπλεύσει το αλιευτικό τους.

Το Etchizen Maru επέστρεψε στο λιμάνι αφού ορισμένοι από τους αλιείς παρουσίασαν συμπτώματα της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός, της νοτιότερης επαρχίας της Αργεντινής. Εν συνεχεία, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.

Ωστόσο, πριν βγουν στα ανοιχτά, τα συνολικά 60 μέλη του πληρώματος είχαν παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Ουσουάια και, πριν από αυτό, είχαν εξεταστεί για τον νέο κορωνοϊό, με τα δείγματα όλων να είναι αρνητικά.

«Είναι δύσκολο να καθορίσουμε πώς μολύνθηκε το πλήρωμα, γνωρίζοντας ότι επί 35 ημέρες δεν είχαν καμία επαφή με τη στεριά και ο ανεφοδιασμός γινόταν μόνο έξω από το λιμάνι της Ουσουάια», ανέφερε η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Γη του Πυρός, Αλεχάντρα Αλφάρο.

Oμάδα ερευνητών μελετά τη χρονική στιγμή που άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα οι αλιείς για να καθορίσει το «χρονοδιάγραμμα των μολύνσεων», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ουσουάια, Λέαντρο Μπαλατόρε, πρόκειται για «μια περίπτωση που δεν περιγράφεται πουθενά αλλού σε δημοσιευμένες μελέτες, επειδή μια περίοδος επώασης (του ιού) τόσο μεγάλη δεν αναφέρεται πουθενά».

«Ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Είναι εκπληκτικό, αλλά κάνουμε πέντε υποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουμε για να καθορίσουμε τι συνέβη», πρόσθεσε.

Το πλήρωμα έχει μπει ξανά σε καραντίνα, αυτή τη φορά πάνω στο αλιευτικό που επέστρεψε στο λιμάνι της Ουσουάια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment