PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός των νέων θανάτων στη Γερμανία


Τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία ξεπέρασαν τα 4.000 σήμερα, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν 242 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται έτσι σε 4.110.

Πάντως, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στον covid-19 είναι μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν μία ημέρα νωρίτερα (299).

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 3.609, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Γερμανία να φθάνει έτσι τους 137.439, πάντα κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κατέγραψε αύξηση σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν την προηγουμένη (3.380).

«Να μην τρέφουν μεγάλες ελπίδες» σε ό,τι αφορά την προοπτική εξομάλυνσης των ταξιδιών στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα, συνέστησε στους Γερμανούς ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, τονίζοντας ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στο τέλος Απριλίου, αλλά για την ώρα «δεν υπάρχει κανένας λόγος» να ανακληθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

«Σε τελική ανάλυση, στις περισσότερες χώρες υπάρχουν περιορισμοί εισόδου, αλλά ακόμη και όπου είναι δυνατόν να μεταβεί κανείς, θα πρέπει να θεωρούμε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, με συνέπεια οι ταξιδιώτες να μην μπορούν εύκολα να εγκαταλείψουν την περιοχή, εάν ληφθούν επιπλέον μέτρα», δήλωσε ο κ. Μάας στην BILD, αναφερόμενος στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών για την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

«Θα μπορούμε να ανακαλέσουμε την ταξιδιωτική οδηγία για κάποια περιοχή, μόνον εφόσον είμαστε σίγουροι ότι θα μπορεί κανείς να επιστρέψει από αυτήν. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο τέλος του μήνα. Οι Γερμανοί, όμως, δε θα πρέπει να τρέφουν μεγάλες ελπίδες», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία ένδειξη βελτίωσης», τόνισε και εξήγησε ότι το καλοκαίρι δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση επαναπατρισμού τουριστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη επαναπατρίσει περισσότερους από 240.000 Γερμανούς, ενώ υπάρχουν ακόμη «χιλιάδες» άνθρωποι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στα αεροδρόμια λόγω των περιορισμών, κυρίως στη Νότια Αφρική, και σε «μεμονωμένες περιπτώσεις» σε όλον τον κόσμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment