PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Κατέληξε 79χρονος στο Νοσοκομείο Αττικόν


Την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ένας 79χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν.

Ο άνδρας κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας, στις 18:30, και αναμένεται η έκθεση του νοσοκομείου για το αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Πρόκειται για τον 192ο άνθρωπο που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Αγχώνουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς

Την ίδια ώρα και ενόψει του ανοίγματος των πτήσεων την Τετάρτη, οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου η απελευθέρωση του τουρισμού να μην θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο, η περίπτωση του άνδρα, που ήρθε από το εξωτερικό, έκανε τεστ για τον κορωνοϊό και τελικά βρέθηκε θετικός στον ιό ενώ είχε ήδη μεταβεί στην Αίγινα, αποδεικνύει ότι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί δεν είναι δυνατόν να είναι απολύτως αποτελεσματικά.

Τους επιστήμονες ανησυχούν και τα εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς αρκετοί από τους επισκέπτες που ανιχνεύονται θετικοί, είναι ασυμπτωματικοί.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, τα τρία από τα 15 νέα κρούσματα ήταν εισαγόμενα.

Πέρα από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν τελικά και όλοι οι συνοριακοί σταθμοί στα βόρεια σύνορα της χώρας. Πρόκειται για τους συνοριακούς σταθμούς των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Κήπων, καθώς και των Καστανιών.

Από τις 15 Ιουνίου που η χώρα άνοιξε μερικώς στον τουρισμό, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι καθημερινό φαινόμενο. Ενδεικτικά, την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 110 κρούσματα της νόσου, τα 34 από τα οποία αφορούσαν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, 4 στη Σύρο, 1 στην Ίο και ένα στην Πάρο.

Τέλος οι ειδικοί αναμένουν σημαντική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων από την 1η Ιουλίου, αφού πολλές από τις χώρες στις οποίες θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, γνωρίζουν έξαρση του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment