PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός-Ελλάδα: 5 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος


Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος και τα θύματα παραμένουν 175.

Από τα νέα κρούσματα, τα τέσσερα σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το άλλο εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμός τους είναι 2.909 (ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αναθεωρηθεί, κατόπιν ελέγχου των δεδομένων), εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 631 (21,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.660 (57,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 16 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Πέντε (31,2%) είναι γυναίκες, ενώ το 81,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 105 ασθενείς.

Από τα θύματα, 52 ήταν γυναίκες (29,7%). Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 94,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment