PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός-Ελλάδα: Στους 102 οι νεκροί – 2.192 κρούσματα


Συνολικά 2.192 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 102, καθώς τη Μ. Τετάρτη καταγράφηκε ο θάνατος ενος ακόμη ασθενούς.

Χθες είχαν ανακοινωθεί 2.170 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 50.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (22 επιπλέον από χθες), 72 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 68 ετών. 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 29 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως σύμφωνα με μελέτη του Harvard, εκτιμάται πως θα αναμένονται νέα επιδημικά κύματα, εάν δεν υπάρξουν άλλα μέτρα (φάρμακα, εμβόλιο) μέχρι να υπάρξει συλλογική ανοσία.

Αναφερόμενος στα θεραπευτικά σχήματα, ο ίδιος σημείωσε πως αναμένονται ενθαρρυντικά νέα για φάρμακα τις επόμενες εβδομάδες και για εμβόλια τους επόμενους μήνες.

Όπως σημείωσε από τις 70 προσπάθειες για εμβόλια, μόνο ένα είναι στη φάση 2, αλλά είναι μακριά ακόμη για τη μαζική παραγωγή. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 12 μήνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment